Mobilitzacions

Concentracions per la dotació de personal i la millora de la gestió

Impagaments de nòmines, retards en la gestió de qualsevol tràmit, retards de mesos en la cobertura de les vacants i de les substitucions ocasionen greuges inacceptables

dijous 14 octubre 2021 10:11 h

Els problemes de gestió de les direccions territorials d’educació continuen provocant greuges al personal que hi treballa: des d’impagaments generalitzats de les nòmines de setembre, falta de resposta a sol·licituds o retards en les respostes de l’administració a qualsevol gestió o tràmit laboral, entre d’altres.

Recordem que la DT de València és la més gran de tot l’estat

Aquesta problemàtica es deu, sobretot, a la sobrecàrrega de feina dels treballadors i treballadores d’aquests serveis. Les plantilles d’aquest personal de gestió no han augmentat, mentre que les del professorat sí (unes 5000 persones més que fa dos cursos), especialment amb els reforços «covid» que han tingut els centres educatius.
Aquest personal ha de gestionar un nombre gens menyspreable de tràmits i són difícilment substituïts o tarden mesos en proveir les baixes o absències del personal. Tampoc es cobreixen immediatament les vacants existents. Aquesta situació ja fa anys que es produeix, però cada any va complicant-se amb l’augment dels tràmits i gestions. Aquest curs, a més dels impagaments ja «tradicionals» del mes de setembre de les noves incorporacions, s’han afegit els del personal en comissions, els retards en la resposta o la tramitació de peticions del personal pel que fa a permisos i llicències, excedències, reduccions de jornada, canvis de compte bancari, etc. Aquests retards afecten les condicions laborals del personal que treballa per a la Conselleria d’Educació, professorat, personal PAS i personal PAE, que veuen minvats els seus drets laborals per la manca de resposta en temps de l’administració.
És per això que STEPV i STAS ja fa anys que van iniciar una campanya sota el lema «Més personal per a gestionar el personal» per a exigir al govern valencià que dote de les plantilles suficients les direccions territorials (DT) d’educació, substituïsca les baixes i cobrisca les vacants en temps i forma i cree, almenys, una quarta direcció territorial d’educació.
Recordem que la DT de València és la més gran de tot l’estat. Altres territoris tenen més DT per atendre tot el personal que gestionen: Madrid en té 6, Catalunya en té 10, per exemple.
Per tornar a reclamar totes aquestes reivindicacions els dos sindicats han tornat a convocar concentracions a Alacant (Casa de les Bruixes), València (Plaça Manises) i Castelló (Casa dels Caragols) el pròxim dimarts 19 d’octubre a les 18h.

Descarrega’t ací el cartell de convocatòria


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR