Meses de negociació

El sindicat reclama, de nou, el cobrament dels triennis i sexennis pel personal funcionari en pràctiques

Aquest matí s’ha celebrat la Mesa Sectorial per a tractar la regulació de la fase de pràctiques i la renovació de direccions

dijous 06 octubre 2022 16:46 h

En la mesa sectorial convocada avui s’han negociat les normatives del funcionariat en pràctiques i de la renovació dels nomenaments de les direccions. Respecte a la primera regulació, STEPV ha iniciat la seua intervenció reclamant el cobrament dels triennis i sexennis pel personal funcionari en pràctiques, tant per a les persones afectades per aquesta convocatòria com d’altres anteriors.

En breu el sindicat convocarà assemblees informatives.

La principal novetat de l’esborrany ha estat la supressió de la prova de la salut laboral per part de l’INVASSAT. L’administració ha comunicat que la seua responsabilitat és acreditar que les persones es troben en condicions d’accedir al lloc de treball i això es pot garantir mitjançant la certificació mèdica corresponent. STEPV ha presentat com a principal reivindicació, l’ampliació dels casos pels quals es permet una reducció de temps obligatori. Gràcies a STEPV ja es va reconéixer aquesta reducció per a persones en situació de permís per naixement, però cal regular altres situacions similars com la cura de fills amb malalties greus o la cura de familiars. Així mateix, s’ha sol·licitat major concreció en la regulació del curs de formació respecte a les sessions presencial i la matriculació d’ofici.
En breu el sindicat convocarà assemblees informatives.
Al torn obert, el sindicat ha plantejat preguntes relacionades amb:
- La publicació del decret pel pagament de les persones en pràctiques. L’administració ha informat que s’espera l’informe favorable per part d’hisenda i que finalment han incorporat també a les persones que van estar en pràctiques el curs 21/22, tal com va exigir STEPV en la negociació. Previsiblement, d’aquesta manera les persones funcionàries en pràctiques cobraran els triennis i sexennis de la següent manera: 20/21, un mínim del 80% des de l’1 de gener de 2020. Curs 21/22 i 22/23, 100% des de l’1 de setembre de l’any corresponent.
- Procediment per a la incorporació del PTFP al cos A1: el Sindicat ha demanat que es convoque el més prompte possible i ha assenyalat la problemàtica del professorat interí i en pràctiques perquè no està incorporat. La Conselleria ha confirmat que, efectivament, aquest professorat no està recollit en el Reial Decret, però que ha de convocar d’acord amb la llei.
- La necessària negociació sobre el funcionament de l’escola oficial d’idiomes virtual, i la resposta de les repetides demandes que ha derivat el sindicat des d’abans de l’inici de curs. El servei de relacions institucionals ha informat que la mesa està prevista pel 20 d’octubre.
També s’ha demanat dades sobre les persones afectades per l’Ordre 35/2018 sense acreditar el C1. La directora general ha informat que totes les persones amb serveis han pogut accedir al curs de formació convocat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR