Mobilitzacions

STEPV convoca concentracions l’1 de juny per a exigir l’abonament dels deutes retributius pendents

Fa mesos que la Conselleria no abona els triennis i sexennis del professorat en pràctiques, tribunals d’oposicions, complements de càrrecs directius i unipersonals, bretxa salarial entre homes i dones, etc.

Cartell de la concentració de l'1 de juny

divendres 20 maig 2022 11:10 h

STEPV ha convocat concentracions el pròxim 1 de juny a les 18h a Alacant (Casa de les Bruixes), Castelló (Casa dels Caragols) i València (Plaça Manises) per a exigir l’abonament immediat dels deutes retributius pendents.

L’acord de compensació retributiva de 2019 encara no s’ha executat, 3 anys després

En 2019, STEPV va signar un acord pel qual es compensava el professorat funcionari en pràctiques d’eixe curs 2019/20 perquè pugueren cobrar els triennis i sexennis. També es destinava una partida per a la lluita contra la bretxa salarial entre homes i dones que se sumava a la de l’any anterior. Aquestes partides compensatòries encara no s’han abonat, tres anys després.
Igualment, el govern es va comprometre a elaborar una normativa perquè l’abonament dels triennis i sexennis del professorat en pràctiques es normalitzara, ja que la Llei Valenciana de la Funció Pública de 2021 així ho permet. Ha passat un any i encara no s’ha elaborat aquesta normativa. Més bé al contrari, el govern s’ha dedicat a marejar els sindicats i el professorat afectat amb promeses incomplertes cada vegada que STEPV preguntava per l’esmentada normativa en les meses sectorials.
D’altra banda, tampoc s’estan abonant en temps i forma molts altres complements retributius. Els problemes de manca de personal en les direccions territorials d’educació i la seua grandària (la de València és la més gran de l’estat) retarden els abonaments d’aquests complements: tribunals d’oposició, càrrecs directius i unipersonals, etc. STEPV i STAS han convocat diverses concentracions en els darrers anys reclamant més personal en les direccions territorials per a gestionar el professorat i, almenys, la creació d’una quarta direcció territorial que descongestione les d’Alacant i València, una reivindicació que tampoc ha sigut atesa.

Descarrega’t ací el cartell de la concentració i difon-lo

Etiquetat com a

retribucions impagaments

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR