Dignitat del professorat

STEPV reclama millorar la situació del professorat provisional

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Tècnica sobre les adjudicacions de juliol

STEPV

Dimecres 20 Maig 2015 18:09 h

La setmana passada STEPV es va reunir amb representants de la recentment creada associació de professorat provisional o en expectativa de destí (aquells funcionaris de carrera que encara no han obtingut un destí definitiu), que han de demanar cada any una plaça nova en les adjudicacions de juliol.

Hi ha docents que porten més de 8 anys com a provisionals perquè no han obtingut destí encara en el concurs de trasllats

Aquesta situació afecta fonamentalment el cos de secundària, on hi ha casos de docents que porten més de 8 anys en aquesta situació de provisionalitat perquè no han obtingut destí encara en els concursos de trasllats, a conseqüència de les fortes retallades de plantilla i de les retriccions en les ofertes de vacants en els concursos. A més, aquest col·lectiu no pot accedir a les comissions de serveis perquè no tenen destinació definitiva, ni tenen els mateixos punts en el concurs de trasllats que la resta de docents amb destinació. Tampoc poden comprometre’s amb programes o plans de millora de la qualitat educativa perquè requereixen d’una continuïtat en el centre que no poden garantir.
Davant d’aquesta situació, STEPV ha demanat en la mesa sobre adjudicacions de juliol que ha tingut lloc aquest matí, que s’oferten el màxim nombre de places, a més de recuperar els 5000 llocs retallats aquests darrers quatre anys com a conseqüència de les retallades de plantilla. I per això cal reduir les ràtios d’alumnat a les aules, reduir la càrrega lectiva del professorat, no amortitzar les jubilacions, que s’oferten totes les places del sistema en els concursos de trasllats, etc.
A més, amb la convocatòria d’oposicions el nombre de docents en situació provisional augmentarà, ja que en la majoria de les especialitats convocades hi ha un nombre de docents provisionals o desplaçats que encara no han pogut obtindre un destí definitiu. Així ho va denunciar STEPV en les meses d’oferta pública d’ocupació i en les de convocatòria d’oposicions.  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR