Internacional

STEPV se solidaritza amb Egitim Sen i el professorat de Turquia

28.000 docents turcs, víctimes de la cacera de bruixes del govern

Manifestació de docents turcs

dijous 22 setembre 2016 12:01 h

En la reacció al colp d’estat militar del 16 de juliol, el govern turc ha despatxat del seu lloc de treball uns 28.000 docents i ha desplegat   una àmplia campanya amb acusacions i difamacions contra funcionaris públics. Egitim Sen, sindicat turc de docents, membre de la Internacional de l’Educació, ha rebut el suport solidari de STEPV i la Confederació de STEs en la seua oposició ferma a les mesures repressives governamentals.

El president tracta de pressionar, intimidar i atemorir els treballadors i les treballadores de l’educació

L’1 de setembre de 2016, a mitjanit, mes i mig després del colp d’estat, es va publicar en el marc de l’estat d’emergència un decret llei pel qual vora de 50.000 treballadors i treballadores públics eren despatxats, 28.000 dels quals depenien del Ministeri d’Educació. Es tracta de l’acomiadament massiu més greu en la història del país, una mesura que ignora els principis més elementals del dret internacional. La majoria dels acomiadaments, de caire polític i sense evidències legals, tracten d’intimidar la població. En l’àmbit educatiu, la cacera de bruixes i les accions antidemocràtiques del govern, pròpies dels règims feixistes, volen distorsionar o silenciar l’opinió pública i intimidar la gent que no comparteix les seues idees. Això és inacceptable.

El 2 de setembre, el president Binali Yildirim va anunciar, com a mesura de prevenció, el trasllat obligatori de 14.000 docents “connectats amb el terror”. Les seues declaracions, realitzades en el marc de l’estat d’emergència, han fet que els docents en lluita i altres treballadors del sector públic estiguin exposats a les seues amenaces i intimidacions. És coneguda la intolerància del govern contra qui rebutja la seua ideologia, qui pensa d’una altra manera, ciutadans, ensenyants o sindicalistes que s’oposen a la injustícia i són víctimes d’acusacions i difamacions que els posen en el punt de mira.

Són inacceptables els acomiadaments de docents amb el pretext de l’estat d’emergència i aprofitant les circumstàncies extraordinàries que viu Turquia. El sindicat Egitim Sen, amb els treballadors i les treballadores de l’educació de Turquia, s’ha oposat a aquestes mesures i emprarà els seus recursos legals i organitzatius per a resistir contra les pressions, els atacs i les accions antidemocràtiques d’un govern que no ha d’aplicar la revenja política ni justificar mesures il·legals amb l’estat d’emergència.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR