Meses de negociació

STEPV reclama la recuperació de les quantitats furtades en els sexennis pel Decret Vela

El nou decret i ordre de sexennis s’ha tancat avui en la Mesa Sectorial.

STEPV

dimecres 07 maig 2014 15:18 h

Aquest matí ha tingut lloc la mesa sectorial per a tancar el nou decret de sexennis i l’ordre que regula l’acreditació i valoració de la formació a efectes dels sexennis.

STEPV torna a sol·licitar que s’incorpore el professorat interí en decret

STEPV ha reiterat les esmenes que va aportar en la mesa tècnica, és a dir, que s’incoporara el professorat interí en el decret perquè puga percebre els sexennis, ja que s’han guanyat sentències en el Suprem que els reconeix aquest dret. També ha sol·licitat que s’especifiquen les quantitats que es cobraran en cada sexenni i una clàusula que garantisca l’increment d’acord amb l’IPC anual, com està contemplat en el decret de 1993.  Finalment, el Sindicat ha reclamat la recuperació dels diners dels sexennis que el Decret Vela va robar al professorat.
Quant a l’ordre, STEPV ha sol·licitat que s’eliminen els mínims i màxims de l’annex que tindrà cada activitat de formació, que condicionarà novament el tipus de formació del professorat per accedir als sexennis.
A més, l’ordre provocarà la següent situació: en establir mínims i màxims en les activitats de formació a efectes de reconeixement del sexenni, hi ha professorat que ha complert un sexenni durant l’aplicació del decret Vela i la seua pròrroga (acord 23 octubre) i no pot completar els 100 crèdits exigits perquè té suficients crèdits en una o algunes activitats de formació però no en totes les que es reclama ara per a obtindre els 100 crèdits. D’aquesta manera, aquest professorat no tindrà el reconeixement del sexenni en juliol. Per posar un exemple, un docent que tinga 100 crèdits d’activitats extraescolars, només li serviran 10, i ha de completar els 90 restants amb altres activitats de formació que no ha pogut preveure perquè durant dos anys no existia normativa sobre el tema i que no té temps de realitzar abans de juliol, moment en que se li hauria de reconeixer el sexenni.
Per evitar aquesta situació, STEPV ha proposat la introducció d’una Disposició Transitòria en què es contemplen aquestes situacions i es reconeguen els sexennis a juliol per a aquest professorat amb 100 crèdits de formació independentment de les activitats que haja realitzat. Doncs bé, el Director General de Personal s’ha negat en rodó a acceptar aquesta proposta raonable del Sindicat. D’aquesta manera, es preveuen nous recursos per part del professorat que es trobe en aquesta situació si conselleria no rectifica i afegeix la disposició transitòria que proposa STEPV.
Quant a les activitats que no formaran part del compte formació i, per tant, no quedaran registrades d’ofici, STEPV ha sol·licitat informació sobre la manera de registrar aquestes activitats i un aclariment sobre quines activitats queden registrades automàticament i quines les ha de registrar el professorat personalment. Sobre això, la Directora General d’Innovació s’ha compromés a convocar una reunió informativa per explicar als sindicats aquestes qüestions.
A diferència de la Mesa Tècnica, alguns sindicats també han reclamat que s’incorpore el professorat interí en el decret o que es modifiquen aspectes de l’ordre en la mateixa línia que STEPV, tot autoesmenant-se l’acord que van signar en la Comissió de Seguiment de l’acord de sexennis, que recordem va tindre lloc en plenes vacances de pasqua i de la qual no forma part STEPV.
Així i tot, el Director General no ha acceptat cap esmena, ni de STEPV ni dels sindicats firmants que s’han autoesmenat el seu propi acord.

Etiquetat com a

sexennis mesa sectorial

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR