Polítiques educatives

STEPV participa en el Fòrum Mundial de l’Educació a Brasil

El Sindicat participa en una ponència sobre resistències

Albert Sansano (segon per la dreta) i representants del País Valencià i les Illes Balears en el Fòrum

dijous 23 gener 2014 14:55 h

Una representació de STEPV-Intersindical Valenciana, juntament amb altres membres de STEI-Intersindical (Illes Balears), assisteix al Fòrum Mundial de l’Educació que se celebra aquests dies a la ciutat brasilera de Canoas, prop de Porto Alegre, i que compta amb la presència d’unes tres mil persones.

El Fòrum debat les estratègies per a combatre el neoliberalisme també a l’àmbit educatiu

STEPV-Intersindical Valenciana assisteix a aquesta trobada per a refermar les relacions que ja s’han establert amb moltes entitats durant els anys en què s’ha celebrat el Fòrum, ja que sempre hi ha estat present des dels seus inicis l’any 2001, i d’establir nous llaços de col·laboració i de lluita per una educació de qualitat arreu del món.
El Fòrum debat les estratègies per a combatre el neoliberalisme també a l’àmbit educatiu, i proposa polítiques educatives de reforç de l’escola pública i d’un model integral d’educació popular i participativa.
STEPV-Intersindical Valenciana també aprofitarà la seua presència en aquesta cimera mundial per fer veure a les entitats i personalitats assistents en aquest fòrum mundial de l’educació, la necessitat d’impulsar l´ús de la llengua pròpia del territori com a llengua vehicular de l’ensenyament de cara bastir projectes educatius pedagògicament coherents i per tal de garantir la necessària cohesió social i la supervivència de les cultures i els pobles que encara viuen sobre la terra, També donarà a conèixer els principals factors que han fet que la participació en la lluita de la comunitat educativa del País Valencià en contra de les retallades i de la imposició de la LOMQE. En eixe sentit, els representants de STEPV plantejaran les propostes de resistència a la LOMQE en el Fòrum.
D'altra banda, el Consell Internacional del Fòrum Mundial d'Educació, coordinat per Albert Sansano de STEPV, dóna suport a la lluita del conjunt de la comunitat educativa (professorat, pares i mares, alumnat...) i del conjunt de la societat balear contra la política educativa i lingüística del govern balear. Un política contrària al dret universal de l'educació, una educació per tots i totes, a la normalització lingüística i als drets laborals del professorat.
La política del govern balear s'insereix en la polítiques neoliberals impulsades per les agències internacionals i els governs conservadors. Unes polítiques que afavoreixen els interessos dels poderosos i són contraris a la majoria de la població. Els ajustos, les retallades, el TIL -una norma contra la llengua catalana- la llei de símbols, que va en contra de la llibertat de càtedra i d'expressió del professorat, són concrecions de totes aquestes polítiques antisocials.
El Fòrum Mundial d'Educació manifesta tot el seu suport a la lluita exemplar de les Illes Balears. Una lluita per una educació pública i de qualitat, transformadora, democràtica, i en català. La lluita, iniciada fa anys, ha tingut el seu moment més àlgid amb la vaga indefinida a l'inici del curs 2013-14 que va tenir un seguiment massiu i va ser acompanyada amb centenars d'actes i manifestacions. Un conflicte que roman obert i viu.
Descarrega't ací la resolució completa del FME de suport a les Illes Balears

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR