Condicions laborals

STEPV no descarta convocar mobilitzacions per la consolidació del professorat interí

Avui s’ha tractat en Mesa Sectorial la proposta d’estabilitat dels centres i l’acord de llibertat sindical

dijous 09 febrer 2017 15:25 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar la proposta de la Conselleria d’Educació d’estabilitat de les plantilles i l’acord de llibertat sindical.
Quant al primer tema, la Conselleria es ratifica en la proposta de no convocar oposicions en 2017 –excepte les compromeses en l’oferta de 2016 de diferents especialitats de professorat tècnic d’FP i d’Art i Disseny) i acumular les places a 2018 (cos de mestres) i 2019 (secundària i resta de cossos). En la proposta també concreten el nombre de places que s’ofertaran durant la legislatura. En concret:

STEPV ha tornat a manifestar que condiciona l’oferta pública d’ocupació a l’establiment d’un procés de consolidació

“Es publicarà l’OPE enguany que serà de 1729 places de què 1235 són d’accés lliure i 494 de promoció interna. Estes se sumaran a les publicades en els dos següents anys i que, tenint en compte el 100% de la taxa de reposició actualment en vigor, suposa una previsió de 4946 places de què 3533 són d’accés lliure i 1413 de promoció interna, que, com a mínim, es convocarien durant els anys 2018 i 2019. Nombre de places que s’augmentaria en la proporció que ens permetera l’eliminació o flexibilització de la taxa de reposició”.
La Conselleria ha informat que la setmana que ve es negociarà la convocatoria de les oposicions d’Art i Disseny.
STEPV ha tornat a manifestar que condiciona l’oferta pública d’ocupació a l’establiment d’un procés de consolidació del professorat interí. STEPV ha demanat que l’administració done una resposta a la proposta de consolidació traslladada en desembre a la Mesa Sectorial. La resposta ha estat que no és competència de la Conselleria d’Educació i que es treballarà en el marc de la Mesa General de Negociació de la Funció Pública i en les reunions d’àmbit estatal.
La Conselleria no ha explicat perquè no és competència de la Mesa Sectorial d’Educació discutir aquesta qüestió ja que contradiu l’acord de legislatura de la funció pública que especifica clarament que aquesta qüestió s’ha de negociar en les meses sectorials pertinents.
El Secretari Autonòmic d’Educació, Miguel Soler, s’ha compromés a fer les explicacions oportunes pròximament.
Si aquestes explicacions no són satisfactòries el Sindicat no descarta convocar mobilitzacions del professorat interí per a aconseguir activar processos de consolidació en les pròximes convocatòries d’oposicions.
Quant a la proposta d’estabilitat en els centres, és a dir, que el professorat suprimit, desplaçat, en comissions de serveis, interí i, també, el professorat provisional i en pràctiques, mantinga el curs que ve el lloc actual, els tres sindicats presents en la mesa han tornat a manifestar la precipitació de la proposta per al curs actual. La Conselleria convocarà una nova reunió la setmana que ve amb una nova proposta després de recollir les valoracions sindicals al respecte.
Pel que fa al segon punt de l’ordre del dia, l’acord de llibertat sindical, els sindicats de la mesa sectorial hem fet una sèrie de propostes per a millorar el text i la dotació de permisos sindicals.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR