Mobilitzacions

STEPV-Iv convocarà vaga de 24 hores el 8-M

Com en l’anterior convocatòria, l’organització de dones de STES donarà cobertura legal a totes les dones que el dia 8 de Març facen vaga de 24 hores. Intersindical Valenciana es torna a sumar al dictamen feminista per segon any consecutiu.

Cartell de convocatòria de la Vaga de 2018

dimecres 06 febrer 2019 11:53 h

L’Organització de dones de STES, junt amb les plataformes feministes de tots els territoris de l’estat, ens unim per mobilitzar totes les dones el 8-M en una vaga de 24 hores. En educació, hem de treballar a les aules per aconseguir que la igualtat sigui un fet natural i on no es produeixi cap violència contra les dones. No és un tema trivial exigir la igualtat recollida en la Constitució: “Hòmens i dones iguals davant la llei”. Tots i cada un dels drets i llibertats de les dones s’han aconseguit I han estat fruit de grans esforços de dones valentes. Seguirem lluitant fins que la igualtat de dret es convertisca en igualtat de fet.

En la convocatòria passada, STEPV va ser fidel al moviment 8-M i vam convocar una vaga de 24 hores sense plantejar-nos, ni un moment, la convocatòria d’aturades de dos hores per cobrir l’expedient. Si enguany altres organitzacions sindicals que van optar per les aturades de dos hores han entès, per fi, que és necessària la convocatòria de vaga de 24 h., benvinguda siga la reacció. Hem de ser conscients que cal exigir a l’Estat que dedique els esforços necessaris per eradicar la violència de gènere, greu xacra que segueix colpejant a centenars de dones dia a dia.

Queda encara un llarg camí per recórrer. Cal un Pla de Sensibilització i Prevenció de la Violència de Gènere i Sexual, així com un Pla de formació afectivosocial en els centres educatius. A més, cal desvincular el Pla d’Igualtat al de Convivència donada la importància d’aquella. Pel que fa a la formació de base en els centres educatius, cal prendre una sèrie de mesures com la prevenció de la violència de gènere i sexual en totes les etapes educatives, o el reforç de la funció de la inspecció educativa en aquest tema, a més de l’exigència de la formació del professorat.

Etiquetat com a

vaga 8-m

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR