Meses de negociació

STEPV insisteix que la conselleria no aplique les retallades

S’ha tractat la normativa sobre borses accidentals d’inspecció, sobre competència en llengües estrangeres i títols d’FP.

divendres 01 juny 2012 19:13 h

Aquest matí ha tingut lloc la continuació de la mesa tècnica del dia 30 de maig per tractar l’esborrany que regula les borses accidentals d’inspecció, del decret que estableix un sistema de reconeixement de la competència en llengües estrangeres i diversos currículums d’FP.

Prèviament, STEPV ha insistit en la necessitat d’atendre la petició sindical de reunir-nos amb la consellera d’Educació per tractar les retallades que s’han aplicat al sistema educatiu. Aquesta petició es va fer el dia 24 de maig, després de la realització de tres jornades de vaga en el sector d’ensenyament, però encara no ens han respost.
Quant a la inspecció accidental, el sindicat ha denunciat que l’Administració pretén supeditar la incorporació a la borsa a la defensa d’un projecte que està obert a la subjectivitat, en lloc de basar-se en la puntuació obtinguda en un barem de mèrits objectiu. Per a STEPV, i tal com ja marca la LOE, la inspecció educativa ha de ser un factor fonamental de la qualitat educativa i, per tant, totalment independent del color polític del govern de torn. Introduint com a bàsic un paràmetre subjectiu per a l’accés a llocs de treball temporals d’inspecció, la conselleria està fomentant una inspecció amb un caire polític totalment indesitjable.
Quant al reconeixement en llengües estrangeres, STEPV ha exigit a l’Administració la retirada del document, ja que posa en valor titulacions d’institucions amb ànim de lucre quan el que hauria de fer la conselleria és potenciar les institucions públiques d’ensenyament i acreditació de llengües que tenim ara: les escoles oficials d’idiomes. La societat actual té unes necessitats formatives en llengües estrangeres que no és coberta per l’Administració i la demanda de matrícula en les nostres EOI supera de molt les places. És en açò que l’Administració ha de treballar, i no a donar publicitat a entitats privades. Aquest esborrany de decret és totalment innecessari, ja que hi ha normativa de rang superior que estableix el reconeixement de llengües estrangeres, i, a més, el Marc Comú Europeu de Referència per les Llengües incorpora documents com l’EUROPASS i el Portfolio, que ja facilita l’acreditació de coneixements en llengües estrangeres. STEPV només entén l’existència d’aquest projecte de normativa en clau de la intenció de la conselleria de catalogar les places en anglés.
També s’han tramitat diversos currículums d’FP que no es podran aplicar el curs que ve perquè el Reial Decret Llei 14/2012 del Ministeri d’Educació prorroga l’aplicació d’aquests nous títols de 2.000 hores fins a l’any 2015.
El dimecres 6 de juny es tancaran aquests temes en mesa sectorial.
Adjuntem la normativa tractada en les darreres meses de negociació així com el calendari de negociació proposat per la conselleria i rebutjat per STEPV fins que s’aborde una negociació amb la consellera d’Educació, María José Catalá, per abordar les retallades en el sistema educatiu i evitar-ne l’aplicació.

Mesa Sectorial 18 maig 2012
Junta de Portaveus 23 de maig 2012
Mesa Tècnica 30 de maig
Mesa Tècnica 1 de juny

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR