Sistemes de protecció

STEPV guanya una sentència sobre un permís de paternitat

La Conselleria li va denegar el permís de paternitat perquè s’havia incorporat a treballar amb posterioritat al naixement. D’aquesta manera, l’administració incompleix l’esperit de la legislació

STEPV

dilluns 29 novembre 2021 13:51 h

El demandant es va incorporar a treballar a la Conselleria d’Educació un mes després del naixement de la seua filla, fet que la Conselleria al·lega per a denegar el permís de paternitat, ja que en produir-se el fet -el naixement- el pare no estava treballant per a la Conselleria d’Educació.

La Conselleria d’Educació ha d’indemnitzar el pare l’equivalent a la prestació corresponent

El Jutjat Contenciós núm. 8 de València ha fallat a favor del demandant perquè considera que la Conselleria d’Educació ha fet una lectura restrictiva de la legislació, ja que està pensada per a «proteger el interés del menor a través de la concesión al progenitor distinto al de la madre, de modo que el padre pueda participar en la crianza y cuidado del niño/a, por lo que dado que el disfrute del permiso se ha instado antes de que el menor o la menor cumplan 12 meses se considera conforme a derecho su solicitud», com ressa la sentència.
El jutjat ha determinat que la Conselleria d’Educació ha d’indemnitzar el pare amb la quantitat que resulte de les pretació per paternitat que li hagueren correspost durant el període de permís de paternitat no concedit.

Etiquetat com a

sentència paternitat

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR