Universitats públiques

STEPV guanya una sentència sobre la carrera professional del personal interí i temporal de l’UJI

Primera sentència favorable al cobrament de la Carrera Professional per al PAS funcionari interí i laboral temporal

Foto: Enrique Galdú

STEPV

dilluns 28 maig 2018 11:44 h

La Sentència 153/18 del Jutjat del Contenciós-administratiu núm. 2 de Castelló, del 16 d’abril del 2018 estima el recurs contenciós-administratiu interposat per un funcionari interí de la Universitat Jaume I (UJI), contra la resolució dictada en data 11 de setembre del 2017 pel rector de la Universitat Jaume I de Castelló.

L’UJI va ser la primera universitat a contestar, desestimant les reclamacions presentades pel PAS interí i temporal, i després desestimant els recursos de reposició presentats. STEPV va posar els seus serveis jurídics a disposició de les persones interessades a recórrer a la via del contenciós-administratiu. Aquesta és la primera de les sentències que hi ha hagut a l’UJI i la primera que s’ha guanyat a les universitats públiques valencianes.

La sentència entén que queda suficientment demostrada la situació d’interí de llarga durada del demandant, i per tant té dret a percebre el complement retributiu de carrera professional. En la sentència es diu expressament que, a la quantitat que ha de percebre l’interessat se sumaran els interessos meritats des de la data de la seua reclamació en via administrativa. La sentència, a més, condemna a costes a l’UJI.

Val a dir que l’UJI no ha recorregut, sinó que reconeix les pretensions formulades pel demandant de la sentència i és d’esperar que aquest any el personal interí començarà a cobrar la carrera professional.

STEPV ha defensat des del primer moment, i en tots els àmbits, el principi «a igual treball igual salari» i, en conseqüència, el dret del PAS funcionari interí i laboral temporal al cobrament d’aquest concepte retributiu.

La sentència guanyada pel nostre sindicat aplanarà el camí perquè aquest col·lectiu deixe de ser discriminat.


Comentaris

Alejandro Vazquez Felipe

29 maig 2018 / 07:18 h

Hola compañer@s,
Os ha faltado decir que esta sentencia abre el camino para que otros Interinos y personal temporal recurran colectivamente con el apoyo de los servicios jurídicos del STEPV. ¡Que ya va siendo hora!
Saludos


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR