Professorat interí

STEPV guanya el recurs contra la repetició de centre

El Tribunal Superior de Justícia dóna la raó al Sindicat perquè la mesura vulnera l’acord de professorat interí de 2010

Concentració el 3 d'agost de 2018 en contra, entre altres coses, de la mesura de repetició de centre

divendres 22 març 2019 16:31 h

En la normativa que regula les adjudicacions d’inici de curs per al curs 2017/18 s’introduïa l’obligatorietat de repetir la plaça adjudicada per al curs 2018/19, si es complien determinades condicions. Entre d’altres, que la plaça es mantinguera vacant per al curs 2018/19.

La sentència reforça la negociació col·lectiva en anul·lar-se un tema que no tenia el suport de la majoria sindical

Aquesta proposta va ser rebutjada per STEPV en les meses de negociació amb la Conselleria perquè vulnerava l’acord de professorat interí, perquè en l’esmentat acord les adjudicacions són clarament anuals. A més, com que la repetició de la plaça no estava garantida es produïa una reordenació de les borses perquè era previsible que persones per darrere en les llistes mantigueren la vacant però persones per davant no i no pogueren optar a les places de persones que sí podien repetir centre, fet que incompleix l’ordenació establerta en l’acord de professorat interí.
Com que la Conselleria va mantindre la proposta, STEPV va presentar un recurs que ha estat admès pel TSJ i, en la seua sentència, ha donat la raó al Sindicat, en el sentit que, efectivament, vulnera l’acord de 2010.
Per tant, l’apartat de la normativa de 2017 que regula la repetició de centre ha quedat anul·lada. Tot i que la Conselleria no va introduir aquesta possibilitat en la normativa de convocatòria d’adjudicacions per al curs 2018/19 perquè va rectificar, la sentència serveix per deixar clar que aquesta mesura vulnerava l’acord de 2010.
A més, la sentència reforça la negociació col·lectiva en anul·lar-se un tema que no tenia el suport de la majoria sindical de la Mesa Sectorial d’Educació.

Etiquetat com a

sentència

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR