Dret a l’educació

STEPV exigeix la retirada del nou decret d’admissió d’alumnat

S’avança a la LOMQE quant a la selecció d’alumnat i la potenciació de la privada

dimecres 02 gener 2013 13:26 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Tècnica per a tractar la modificació del Decret d’admissió d’alumnat de 2007 per a permetre el districte únic amb el fals argument de la llibertat d’elecció dels centres per part de les famílies.

STEPV proposa negociar la distribució equilibrada de l’alumnat amb necessitats educatives especials

Aquesta normativa s’avança al que preveu la LOMQE quant a la possibilitat que els centres puguen acollir-se a plans de qualitat i a especialitzacions curriculars que permetran la selecció d’alumnat i de professorat.
Per a STEPV, totes aquestes accions serviran per a potenciar l’ensenyament concertat (de fet, el districte únic és una reivindicació de la patronal) i per a classificar els centres públics d’acord amb el rendiment i la condició social de l’alumnat, trencant així un dels pilars bàsics de tot sistema educatiu que és la lluita contra la desigualtat social.
La Conselleria introdueix nous criteris que puntuaran per a l’admissió d’alumnat com la procedència d’altres localitats de la província; que els pares, mares i germans siguen antics alumnes; i, fins i tot, que computen com a ja nascuts els nonats de mares gestants.
A més, tot i que el preàmbul continua marcant com a objectiu la distribució equilibrada de l’alumnat amb necessitats educatives especials entre les xarxes pública i concertada, no hi ha ni una sola mesura que ho garantisca.
És per això que STEPV ha exigit la retirada del nou decret i l’obertura d’una negociació per a aconseguir l’objectiu de l’equilibri en la distribució de l’alumnat amb necessitats educatives especials.
El Sindicat entén que a la Conselleria només li interessa potenciar les famílies que compten amb recursos econòmics per a pagar el desplaçament al centre que desitgen i els costos en el cas dels centres concertats, mentre està abandonant a la seua sort a la gran majoria de la població escolar que ha vist reduïdes totes les ajudes i beques: transport i menjador escolar, llibres de text, beques per a la universitat, etc.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR