Meses de negociació

STEPV torna a rebutjar el districte únic en la negociació de l’ordre d’admissió

També ha proposat la matriculació equitativa de l’alumnat amb necessitats educatives especials i de compensatòria de manera equitativa

dimarts 13 febrer 2024 12:08 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar l’ordre d’admissió d’alumnat, en desenvolupament del nou decret d’admissió que encara no s’ha publicat. La principal novetat és el retorn al districte únic, que segrega l’alumnat i beneficia la patronal de la concertada, ja que es facilita l’admissió en centres concertats molt allunyats del lloc de residència. L’impacte d’aquesta mesura ja és conegut perquè es va aplicar durant molts anys en els anteriors governs del PP i ha estat profusament estudiat en diversos estudis com el de la Universitat de València publicat recentment i presentat fa pocs dies per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic a València.

STEPV estudiarà la presentació d’un recurs contenciós perquè entén que incompleixen la LOMLOE

STEPV ha tornat a rebutjar aquesta mesura i ha demanat la seua supressió tant en el decret pendent de publicar com en l’ordre negociada aquest matí. Igualment, El Sindicat ha demanat la supressió de la puntuació de “Circumstància específica” que pot afegir cada centre educatiu sense cap control per part de l’administració i que també es recupera tant en el decret com en l’ordre. Aquesta puntuació és una fórmula per tal que el centre trie l’alumne, justament el contrari del que se suposa que defensa aquest govern, que és el dret de les famílies a triar el centre i no a l’inrevés. Una mesura que, novament, beneficia clarament la concertada.

Una altra novetat introduïda tant en el decret com en l’ordre és la possibilitat que l’alumnat que opte per la reserva de places per necessitats educatives especials (NEE) o per compensatòria, si hi ha més demanda d’aquestes places que oferta, es puguen reincorporar al centre per la via ordinària i no per la reserva. D’aquesta manera s’evita el principi de matriculació equitativa d’aquest alumnat entre els centres sostinguts amb fons públics, recollit també en el propi decret i ordre.

Si la Conselleria no atén aquestes propostes, STEPV estudiarà la presentació d’un recurs contenciós perquè entén que incompleixen la LOMLOE quant a les garanties de repartiment equitatiu de l’alumnat o la no segregació de l’alumnat, entre altres qüestions.

Torn obert

STEPV ha preguntat sobre la problemàtica dels instituts-escola respecte a les diferències de criteri per part de la Conselleria a l’hora de reconèixer i nomenar els equips directius o catalogar les places per al concurs de trasllats, entre altres qüestions. La Conselleria ha contestat que estan estudiant l’impacte d’implantació d’aquest model, perquè el model és nou i encara no està ben regulat i estan apareixent problemes no previstos. En tot cas, informaran quan prenguen alguna decisió.

STEPV també ha preguntat per la situació de l’EOI Virtual i la resposta ha estat que estan escoltant les propostes de les direccions de les EOI i també volen escoltar l’opinió dels sindicats en les reunions sol·licitades a l’efecte, com la demanada per STEPV.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR