Universitats públiques

STEPV es reuneix amb la Consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat digital

S’ha tractat la situació del conveni col·lectiu, la problemàtica del personal investigador i de suport a la investigació, la necessitat d’estabilització i dignificació de les plantilles, entre altres temes

Un moment de la reunió d'aquest matí

divendres 14 febrer 2020 15:47 h

Hi ha participat també la Secretària Autonòmica d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat digital, i la Directora General de Ciència i Investigació. Per la nostra part hi ha assistit una representació de totes les universitats públiques valencianes i hem manifestat la nostra preocupació per la manca d’una política d’universitat del Govern de la Generalitat.

Pel que fa al conveni col•lectiu del personal laboral de les universitats públiques valencianes, hem instat a la Conselleria a donar una solució real al problema de forma immediata. Per primera vegada, hem tingut una resposta clara sobre el problema existent del conveni i la situació de bloqueig d’aquest. La consellera ha informat sobre la impossibilitat legal d’aplicar el Conveni per la limitació de l’augment de massa salarial del 0,3% existent en els Pressupostos Generals de l’Estat. S’ha compromés a demanar als ministeris d’Universitat i al d’Hisenda una excepció per poder aplicar allò acordat al nostre territori.
Aquesta solució arriba quan la confiança i la paciència del personal de les universitats públiques esta pràcticament esgotada, i des de STEPV li hem instat que es materialitze ja.

També hem tractat la problemàtica del personal investigador i de suport a la investigació. Parlar d’aquest personal és parlar de salaris baixos, temporalitat crònica, contractes fraudulents per obra i servei, entrebancs per a participar en projectes d’investigació competitius, inexistència d’una carrera investigadora amb possibilitat de progressió, excés de càrrega de treball, horaris interminables, etc.

STEPV ha demanat una política de R+D+I al País Valencià que no estiga basada en la precarietat del personal. Que facilite, mitjançant incentius a les universitats, la consolidació dels llocs estructurals que actualment s’exerceixen encadenant contractes temporals per obres i serveis fictícis.
La Consellera ha pres nota, perquè coincideix en la necessitat de solucions, i ens ha avançat l’imminent nomenanent de la Direcció General de Ciència i Investigació, actualment vacant.

La necessitat d’estabilització i dignificació afecta també a bona part de les plantilles. Hem plantejat un canvi dràstic en les estructures de les plantilles universitàries que facilite el canvi generacional, perquè la majoria de PDI no haja d’estar tots els dies lluitant per la seua estabilitat. La Consellera considera que aquesta qüestió depén de les universitats, per la seua autonomia. Però des d’STEPV li hem recordat que la política universitària la marca el Consell, i que és aquest qui ha de marcar el model comú de les universitats públiques.

Amb relació amb aquest model també li hem traslladat la necessitat de fer canvis en els Consells Socials, que en l’actualitat recorden massa al fallit model de les caixes d’estalvis.

Sobre la paràlisi de l’AVAP, l’ha atribuïda a la manca de personal i a una mala gestió que està en procés de solució. La convocatòria d’acreditació del professorat està prevista durant el més de febrer. STEPV tornarà a demanar una reunió amb el nou responsable de l’agència.

Per últim, li hem traslladat una agenda de qüestions prioritàries per al sindicat,incloses en la campanya Encara toca, i li manifestem la nostra voluntat de col•laborar per trobar i donar solució a aquestes qüestions i a totes les que sorgisquen.

Etiquetat com a

universitats

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR