Polítiques educatives

STEPV es reuneix amb el director de l’ISEA

El Sindicat li planteja la necessitat d’abordar el futur dels ensenyaments artístics superiors

divendres 29 abril 2016 17:00 h

STEPV s’ha reunit aquest matí amb el director de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics (ISEA), Manel Garcia, per a tractar del futur d’aquests ensenyaments. Aquests ensenyaments comprenen els conservatoris superiors de música i dansa, l’escola d’art dramàtic, les escoles d’art i disseny i les escoles de ceràmica.

STEPV porta reclamant des de fa anys la necessitat d’abordar un debat sobre el futur d’aquests ensenyaments

Aquests ensenyaments es troben en una situació legislativa a cavall entre els ensenyaments universitaris i els ensenyaments de secundària. Han tingut, històricament, una mancança de regulació normativa per acabar de definir la seua ubicació en el conjunt dels ensenyaments reglats, la qual cosa ha generat moltes dificultats en molts aspectes: buits normatius, plantilles no consolidades, problemes per al reconeixement de la titulació de grau per a l’alumnat, etc.
Davant d’aquesta situació, STEPV porta reclamant des de fa anys la necessitat d’abordar un debat sobre el futur d’aquests ensenyaments i negociar, tant en l’àmbit estatal com autonòmic, les modificacions normatives necessàries.
Aquest debat ha de tindre en consideració l’espai d’educació superior de la qual formen part i, per tant, la possibilitat d’esdevenir ensenyaments universitaris en les diferents formes possibles (adscripció a les universitats o integració), o bé mantindre la situació actual amb les millores normatives necessàries o bé buscar altres fòrmules d’encaix d’aquests ensenyaments en l’educació reglada.
En eixe sentit, el Sindicat a instat al director de l’ISEA a estudiar totes les possibilitats i les implicacions que tindria cada opció possible en tots els àmbits (porfessorat, plans d’estudi, alumnat, etc.) i a promoure aquest debat en els claustres docents, per tal de millorar la situació d’aquests ensenyaments i dignificar-los.
El director de l’ISEA ha coincidit amb el Sindicat en la necessitat d’abordar el futur d’aquests ensenyaments, com ja es va comprometre en una Mesa Sectorial anterior, i en obrir els debats necessaris per tal de treballar per millorar la situació d’aquests ensenyaments.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR