Drets de les dones

STEPV-Dones rep el Premi Igualtat de la Universitat d’Alacant

El Sindicat és guardonat amb el Premi Igualtat que atorga la Universitat d’Alacant pel seu projecte educatiu CoEducArt, que recull els treballs relacionats amb la coeducació i la igualtat realitzats als centres educatius

Exposició de Coeducart a la Universitat d'Alacant en 2022

dilluns 04 març 2024 09:42 h

El projecte va nàixer, ara fa huit anys, d’un grup de dones del sindicat de treballadores de l’ensenyament amb la intenció de promoure la igualtat, sobretot tenint com a referent el futur professorat que eixirà de les facultats. És per aquest motiu que l’exposició, els diversos debats i ponències que es fan al voltant de CoEducArt s’ubiquen cada any durant un mes a la Universitat d’Alacant, València i Castelló.

El guardó és també per a totes aquestes docents que trauen a la llum dones esborrades en la història

La mostra ha permès visibilitzar la importància d’una educació en valors que fomente el respecte, la tolerància i el diàleg com a eines fonamentals per construir una societat més justa i igualitària. Amb aquesta iniciativa teníem el convenciment que calia treure de l’aula cada activitat que fomenta la igualtat i no deixar-la únicament als espais comuns de cada centre educatiu on es duen a terme magnífiques implicacions, sinó que calia també projectar-les a la resta d’escoles, instituts de les nostres comarques, i sobretot, mostrar-les a l’alumnat de la Facultat de Ciències de l’Educació futurs i futures ensenyants”.

Els centres educatius que participen en CoEducArt han confiat en el projecte de l’STEPV i mostren el treball realitzat per l’alumnat i coordinat per docents. Són manifestacions artístiques de tots els nivells educatius sense els quals, aquest reconeixement no haguera estat possible. En definitiva, el Premi Igualtat 2024 que ha atorgat la UA a STEPV-Dones amb el Projecte CoEducArt, és també per a totes aquestes docents que trauen a la llum dones esborrades en la història, reflexions sobre la violència de gènere i sobre les desigualtats entre homes i dones.

Etiquetat com a

dones coeducart

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR