Llengua

STEPV crida a la participació a les Trobades d’Escoles en Valencià 2017

Per al Sindicat, les trobades que organitza Escola Valenciana són una eina clau en la recuperació lingüística del nostre país i un avanç en el model d’escola pública, valenciana i de qualitat.

Trobada de les escoles a Santa Pola

STEPV

diumenge 02 abril 2017 20:52 h

Les Trobades d’Escoles en Valencià evidencien que l’ensenyament en valencià és l’educació òptima i capdavantera i que, a més, recull l’experiència dels corrents pedagògics europeus. Aquest model d’escola crea ciutadans i ciutadanes amb valors de solidaritat, igualtat i justícia, alhora que garanteix el plurilingüisme real, és a dir, aconsegueix que l’alumnat domine les dues llengües oficials i l’anglés.

STEPV ha decidit personar-se en el procés judicial per defensar la seua legalitat davant els atacs de la dreta

STEPV considera que el treball històric i actual d’Escola Valenciana ha estat clau en el procés de normalització lingüística al País Valencià i, també, en la tasca per tal que el valencià siga la llengua vehicular en el sistema educatiu.

És per això que, des del Sindicat, es fa una crida a la Comunitat Educativa, a les mares i pares, a l’alumnat, al professorat i al conjunt de la societat valenciana per a participar en les Trobades 2017 al llarg del País Valencià.

STEPV considera que l’únic model que garanteix un domini de les dues llengües oficials i una d’estrangera és el Programa Avançat que regula el decret de Plurilingüisme. En eixe sentit, el Sindicat critica la instrumentalització d’alguns partits polítics i sindicats sobre el tema de la llengua que només tenen com objectiu mantindre la minorització i estigmatització del valencià.

STEPV ha decidit, malgrat les crítiques al decret de Plurilingüisme, personar-se en el procés judicial per defensar la seua legalitat davant dels atacs de la dreta sindical i política.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR