Plurilingüisme

STEPV valora positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats

Així i tot falten dades per fer una valoració completa de l’aplicació del programa plurilingüe el curs que ve

dijous 16 març 2017 13:55 h

La Conselleria d’Educació ha fet publiques les dades de l’aplicació del nou programa plurilingüe que s’aplicarà el curs que ve en l’etapa d’Educació Infantil. Segons l’administració el 54% dels centres han optat pels nivells avançats (I o II), el 30% pels intermedis (I o II) i el 16% pels bàsics (I o II).

Així i tot, el Sindicat reclama més dades per a fer una valoració més completa

En una primera valoració, STEPV considera molt positiu que la majoria dels centres opten pels nivells avançats, ja que són els únics que garantiran que l’alumnat aconseguisca les mateixes competències en valencià i en castellà i un domini funcional de la llengua estrangera. El Sindicat va animar recentment els centres educatius a adscriure’s als nivells avançats per aquest i altres motius.
Així i tot, el Sindicat reclama més dades per a fer una valoració més completa, ja que les dades oferides per la Conselleria no distingeixen entre la xarxa pública i la concertada, no s’especifiquen les dades per comarques ni el total d’alumnat afectat. Sense aquestes dades és difícil fer una valoració completa de l’impacte que tindrà en el sistema educatiu l’aplicació del nou programa plurilingüe el curs que ve.
Recordem que els informes elaborats per STEPV sobre l’ensenyament en valencià indiquen que només el 30% de l’alumnat realitza els seus estudis en valencià, del qual en Infantil s’arriba al 36% (en les dues xarxes, pública i concertada). Sense conéixer el nombre d’alumnes que adoptarà els nivells avançats el curs que ve, és impossible fer la comparativa per valorar l’impacte.
En eixe sentit, STEPV demanarà més informació a la Conselleria d’Educació. Igualment, continuarà proposant millores al decret de plurilingüisme per tal que la immensa majoria de l’alumnat puga estudiar en els nivells avançats. I continuarà fent propostes per a millorar la formació en llengües del professorat.

Etiquetat com a

plurilingüisme

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR