Sistemes de protecció

Sobre la vacunació del personal docent i no docent

STEPV celebra que s’inicie pròximament la vacunació del personal docent i no docent dels centres educatius però manifesta la seua preocupació pel col·lectiu major de 55 anys

dimecres 24 febrer 2021 13:54 h

Des fa unes setmanes que s’està anunciant que el personal que treballa en els centres educatius, docent i no docent, serà vacunat contra la COVID-19 en la segona fase del calendari de vacunació. És una notícia que STEPV celebra i que respon a una reivindicació del col·lectiu.

El col·lectiu major de 55 anys és el que més problemes pot tindre en cas de contagi per coronavirus

El Conseller d’Educació, Vicent Marzà, va afirmar ahir que la vacunació es produirà en les pròximes setmanes. Tot i que encara no tenim més informació de com es procedirà a la vacunació, el que sí que sabem és que la vacuna serà l’AstraZèneca i, per tant, no s’aplicarà a les persones majors de 55 anys, que en el cas del professorat representen aproximadament el 20% de la plantilla.
Justament aquest col·lectiu és el que més problemes pot tindre en cas de contagi per coronavirus, segons les informacions sanitàries sobre l’impacte del virus per trams d’edat. Per tant, el Sindicat insta a la Conselleria d’Educació a treballar per aconseguir un vaccí que es puga administrar a aquest col·lectiu el més prompte possible perquè també tinga la protecció necessària.
Cal recordar que hi ha professorat que treballa amb alumnat que no usa mascareta a les aules (educació especial i educació infantil) i, per tant, està més exposat. Igualment, el conjunt del professorat treballa moltes hores en espais tancats amb 20 o més alumnes i, per tant, és un col·lectiu molt exposat.
També instem a la Conselleria d’Educació que convoque el Fòrum Educatiu o els òrgans de negociació pertinents per a informar sobre el calendari i el procediment de vacunació el més prompte possible.


Comentaris

Alejandro Vazquez Felipe

28 febrer 2021 / 17:19 h

Buenas tardes compañeros,

Y qué va ser de los miles de profesores interinos que estamos en la bolsa y que en cualquier momento podemos ser adjudicados con alguna sustitución? Nos ha tenido en cuenta Conselleria? Habéis preguntado desde el sindicato qué se va a hacer con nosotros? Sea como fuere creo que es importante apoyar a TODOS los docentes, estén en este momento en activo, o en cualquier momento. Entiendo que dentro del colectivo se priorice (infantil que están más expuestos, después resto de personal en activo, pero después debe ser el resto de personal que está disponible para trabajar en cualquier momento, es decir, el resto de personal interino).
Imagínaos que no se nos vacuna y que dentro de un mes, pongamos, un profesor comienza con una sustitución. La solución no es la vacunación en ese momento porque han de pasar días hasta que los efectos de la vacuna comiencen, y semanas hasta recibir una segunda dosis y alcanzar la máxima inmunización que proporciona la vacuna. Por tanto esos profesores que comienzan la sustitución estarán en una situación mucho más peligrosa que el resto de compañeros y además serán un posible vector de propagación.
Os habéis planteado en el sindicato eso, y habéis trasladado esa inquietud a Conselleria?
Gracias.
Salud


Ricardo Valentin Navarrete Ibañez

09 març 2021 / 07:23 h

El major perill de complicacions en SARS COV 2, es produeix en població major de 55 anys. La conselleria immunitza de manera urgent i massiva als menors de 55. Si podem fer les coses malament, per a què les farem bé: això hauria d’estar penjat en l’entrada de Campanar 32, com en les casernes de la guàrdia civil todo por la patria. Per cert, reacció tèbia de l’STEPV


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR