Polítiques educatives

Reunió amb l’ISEA i la Conselleria d’Innovació i Universitats

Dimecres 1 de juliol, ha tingut lloc una esperada reunió amb la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, el ISEA i els sindicats per tractar, entre d’altres qüestions, les imminents proves d’accés als Ensenyaments Artístics Superiors i l’inici de curs en aquests ensenyaments. A la reunió han assistit la Secretaria Autonòmica d’Universitats, la Directora General d’universitats i la Subdirectora General d’Universitat, Investigació i Ciència.

dijous 02 juliol 2020 11:21 h

El Sindicat ja havia exposat en diverses ocasions que des de la nova adscripció de l’ISEA a la nova Conselleria s’havia incrementat la sensació de “Limbo normatiu i negociador” que ja existia per la distribució de competències entre ISEA i la Direcció General de Personal. En aquest sentit celebrem aquesta primera trobada oficial però al mateix temps hem demanat que mentre les competències no estiguen totes en mans de la Conselleria d’Universitats es constituïsca una mesa de negociació amb la presència de les direccions generals que comparteixen competències (Universitats, ISEA i Direcció General de Personal). En qualsevol cas, mentre no s’oficialitze i clarifique aquesta estructura negociadora, es continuarà amb aquesta nova dinàmica de diàleg que el Sindicat agraeix ja que era encara més necessària des de la nova adscripció de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics.

El ROF dels centres dependents de l’ISEA i d’altres qüestions normatives han tornat a aflorar breument a la reunió. Tot s’anirà abordant progressivament i amb posterioritat a temes més immediats com ara les proves d’accés i les mesures pel curs 2020-21.
En quant als protocols de les proves d’accés als ensenyaments artístics superiors i les mesures preventives i de seguretat necessàries, el Sindicat ha tornat a recordar que aquests protocols han de ser elaborats pel Servei de Prevenció i ser tractats als diferents Comités de Seguretat i Salut Laboral abans d’implementar-se i ha criticat que els sindicats no han tingut accés al protocol elaborat per la Direcció General de Salut Pública per cap via oficial ni s’ha pogut tractar als diferents CSSL de les tres Direccions Territorials d’Educació.
En relació al plantejament d’inici de curs en aquests ensenyaments en quant a modalitat d’ensenyament i quin ha de ser el marc de partida, s’ha acordat que independentment de les instruccions d’inici de curs que es negociaran en mesa sectorial d’educació, es tractaran les especificitats dels centres ISEA amb anterioritat a setembre.
Sobre les proves d’aptitud per incorporar a borsa al personal que ha accedit a la docència de l’ISEA via places de difícil cobertura, de moment no hi ha cap concreció nova més enllà de que aquestes proves no es produiran ara i que el personal afectat entrarà en borsa de manera condicionada (és a dir, que en un futur hauran de superar aquesta prova) i d’aquesta manera podria participar a priori en les adjudicacions d’estiu, tal i com ja vàrem informar recentment. Tot i així és una qüestió que s’haurà de tractar en la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí, que tindrà lloc el pròxim 7 de juliol.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR