Dret a l’educació

Presentació del Manifest a favor de l’aprenentatge permanent

La Mesa d’Agents Socials ha presentat el manifest en un acte multitudinari a la Facultat de Filosofia de la Universitat de València i ha marcat le línies roges per a una hipotètica nova llei d’adults

Un moment de l'acte, que ha aplegat mig miler de persones

divendres 26 abril 2013 19:42 h

El 97% del conjunt de Centres de Formació de Persones Adultes del País Valencià ha ratificat durant el matí de hui, el Manifest fet públic per la Mesa d’Agents Socials per la Formació de Persones Adultes, de la qual STEPV en forma part, fet públic a la sala d’actes d ela facultat de Filosofia i Ciències de l’educació de la Universitat de València, en un acte on el professor Joan Romero ha fet una conferència en què ha analitzat l’impacte de la formació d’adults en la vida educativa, cultural i sociolaboral de la ciutadania valenciana.

El manifest ha estat ratificat per la majoria dels centres de FPA

Més de mig miler de persones arribades d’arreu del País Valencià, han donat suport a aquest acte organitzat per la Mesa d’Agents Socials, que també ha comptat amb el suport dels partits polítics de l’oposició, així com de la Confederació d’Associacions de Veïns i d’altres grups entitats i associacions cíviques.
L’acte ha estat organitzat com a conseqüència d’una hipotètica aparició d’una nova proposta de Llei d’Educació de Persones Adultes i després de 18 anys de promulgada la Llei 1/95 de la Generalitat Valenciana, que mai no ha estat totalment desenvolupada i que va gaudir en aquell moment, del suport de nombroses organitzacions, institucions i grups polítics, que va desembocar en un text, encara vigent ara, votat a favor per totes les forces polítiques.
El manifest presentat després de la conferència del professor Joan Romero, advoca pel garantiment de l’aprenentatge permanent i la formació de persones adultes com un sistema públic i territorialitzat, la participació de les persones en l’establiment dels seus itineraris formatius i la consideració de la formació permanent com a element dinamitzador, regulador i equilibrador social i econòmic.
El text aprovat per unanimitat dels presents en la sala d’actes de la facultat de Filosofia i el 97% del conjunt de centres d’adults del País valencià, reclama l’increment dels recursos fins a l’1% del PIB per a la formació de persones adultes, la creació d’un òrgan directiu depenent de la Presidència de la generalitat, el desplegament de la llei vigent fins ara i la regulació i reconeixement de tota la xarxa, els plans i el s consells territorials com a instruments coordinadors i integradors de les ofertes i de les demandes.
També s’hi demana la potenciació i desenvolupament d’una formació continua i específica per al conjunt de professionals que treballen en la Formació Permanent i en la Formació d’Adults i la creació d’un Centre de Formació específic en l’àmbit de ‘aprenentatge permanent.
Finalment, els assistents han acordat sol·licitar a la Generalitat Valenciana que als centres d’FPA es puguen cursar estudis complets de Cicles Formatius de Grau Mitjà i que siguen aquests centres, els que avaluen l’alumnat i facen propostes de titulació. D’igual manera s’hi considera que s’ha de garantir l’ensenyament del valencià i en valencià com a llengua vehicular, si el centre així ho demana.
El text aprovat serà remés a la Generalitat Valenciana, a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, als partits polítics de l’arc parlamentari, a les centrals sindicals, a les federacions i confederacions d’alumnes i de pares d’alumnes i a les organitzacions socials i cíviques que han estat considerades d’interés ique configuren el teixit associatiu valencià, perquè es tinga en consideració allò que el sector valora com a positiu per al futur de la Formació Permanent Valenciana per a les persones adultes.
Descarrega’t ací el manifest


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR