Meses de negociació
La Conselleria accepta algunes esmenes del sindicat en el nou decret curricular de la FPA
Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial sobre el nou decret curricular dels centres de formació de persones adultes
El Director General d’Ordenació, que ha presidit la Mesa, ha explicat que el nou decret s’adapta a les noves normatives estatals que modifiquen l’estructura de la formació de persones adultes.
El Sindicat ha presentat una bateria d’esmenes per millorar les condicions laborals del professorat
El Sindicat ha començat la Mesa Sectorial amb una prèvia per tal d’exigir, entre altres coses, l’actualització i el desplegament de la Llei 1/1995 de la Formació de Persones Adultes, ampliar la xarxa de centres públics d’FPA, dotar del personal d’administració i serveis, per reduir l’enorme càrrega burocràtica que suporta el professorat i els equips direcftius, i també, la dotació de professorat d’orientació, pedagogia terapèutica, audició i llenguatge i del personal d’atenció educativa necessari en tots els centres per atendre les necessitats de l’alumnat. També s’ha demanat que es cataloguen els llocs de treball per poder donar estabilitat a les places.
El Sindicat ha presentat una bateria d’esmenes per millorar les condicions laborals del professorat (horaris i ràtios) i l’adequació dels ensenyaments a les necessitats de l’alumnat respecte a les diferents modalitats i requisits d’alumnat mínim exigits per configurar els grups, els terminis de matriculació o la distribució horària, entre altres qüestions.
També, en referència a la llei 1/1995 de FPA, el Sindicat ha demanat la incorporació dels diferents programes que mai s’han desenvolupat encara, com els programes formatius encaminats a la promoció i inserció laboral, o els programes formatius orientats a la inclusió dels col·lectius més vulnerables o amb discapacitats.
També s’ha reclamat la restitució dels cursos per a la preparació de les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà i superior, impartits ininterrompudament als centres públics específics d’FPA.
La Conselleria ha acceptat algunes de les propostes del Sindicat, com per exemple ampliar la matriculació, tant en el primer quadrimestre com en el segon, a novembre i abril, respectivament. També s’ampliarà la valoració inicial dels aprenentatges al mes de novembre. Igualment, valoraran les propostes sobre l’horari lectiu de la formació inicial. També s’ha acceptat la proposta d’una hora de tutoria en l’ensenyament semipresencial. Igualment, s’incorporarà la referència sobre el descompte horari de les hores complementàries en cas que s’augmente extraordinàriament les hores lectives a 19 o 20 hores, com estava regulat anteriorment.
Tanmateix, la resta de propostes, com la dotació de professorat d’orientació o de PT, AL, personal d’atenció educativa, etc., han sigut rebutjades.
Exempció del valencià als nascuts abans de 1972
Una altra novetat que ha incorporat la Conselleria d’Educació és l’exempció del valencià, d’acord amb la mal anomenada llei de “llibertat educativa”, també per a les persones nascudes abans de 1972, que fins ara només es contemplava en el cas de les proves per obtindre el títol de graduat de Secundària. El Sindicat n’ha demanat la retirada perquè ho considera una altra conseqüència d’aquesta llei que només pretén arraconar el coneixement del valencià per part del nostre alumnat, com bé demostra aquest esborrany de decret.
L’obsessió contra el valencià està arribant a totes les etapes educatives i a totes les comarques del País Valencià: es prohibeix l’ensenyament en valencià a les comarques castellanoparlants, es prohibeixen els programes experimentals que permetien incrementar el percentatge de valència com a llengua experimental en infantil i primària, s’elimina el requisit del C1 de Valencià per al cossos de formació professional i ensenyaments artístics, es permet que professorat sense el requisit lingüístic d’altres territoris obtinga plaça al País Valencià en comissions de serveis i un llarg etcètera.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.