Meses de negociació

Mesa sectorial sobre instruccions d’inici de curs d’FPA i primer cicle d’Infantil

El Sindicat ha tornat a reclamar millores en les condicions laborals del professorat i més plantilles

dijous 29 juny 2023 13:32 h

Aquest matí ha tingut lloc la negociació en Mesa Sectorial de les Instruccions d’Inici de Curs de Formació de Persones Adultes i del Primer Cicle d’Infantil. Pel que fa a les escoles d’adults, STEPV ha demanat el desplegament de la Llei del 1/1995, de 20 de gener, de formació de persones adultes, que a hores d’ara encara no s’ha produït totalment, així com un ROF específic que done cobertura organitzativa però atenent les característiques pròpies d’aquests centres educatius. De la mateixa manera, ha recollit algunes reivindicacions històriques com la dotació de Personal d’Administració i Serveis, de professorat especialista d’Orientació Educativa i també d’un augment de professorat per atendre a l’alumnat nouvingut i la catalogació dels llocs de treball.

D’altra banda, atenent que les escoles d’adults deuen implementar mesures per pal·liar principalment les desigualtats econòmiques i socioculturals de l’alumnat, tal com queda recollit en l’article 1.4.6.3, el Sindicat ha demanat la incorporació en el redactat de les instruccions d’un article que done cobertura a la lactància i a les mares que són alumnes en aquests centres i, que a més, en molts casos són persones en risc d’exclusió social. De manera que quede garantit aquest dret a la lactància materna per als infants i al dret a l’educació per a les mares, no sent una qüestió a criteri del professorat o de l’equip directiu. Aquest fet, per exemple, sí que queda recollit en les convocatòries d’oposicions, per tant, demanem un articulat similar.
El Sindicat ha demanat explicacions respecte a la introducció d’un nou article que fa referència a la contractació del professorat del programa j (article 7.3.7.2.), ja que l’impacte que tindrà en els centres serà important perquè s’exclou el personal que es contracta per impartir aquest programa i l’alumnat que s’hi matricula tampoc computarà com alumnat del centre.
La Conselleria ha explicat que aquest curs van rebre un informe de la inspecció de treball i de la Seguretat Social en què es denunciava la irregularitat en la contractació d’aquest personal ja que els programes dels centres han de ser impartits per professorat funcionari i, en tot cas, si es contracta per una entitat externa o per una associació d’alumnat ha de ser considerada com una activitat extraescolar i no pròpia de l’oferta del centre.
Per tant, si el programa j l’imparteix el professorat funcionari del centre l’alumnat sí que consta en Ítaca, però si es contractat per altres entitats, tant el professorat contractat com l’alumnat no es pot registrar en ITACA.
Davant la demanda de retirada d’aquest article la Conselleria ha contestat que és d’obligat compliment pels informes d’inspecció de treball i Seguretat Social.
Pel que fa a l’ordre d’elecció entre el professorat, STEPV considera que la redacció és un pèl ambigua. Considerem positivament que el consens siga el primer element que es tinga en compte per a distribuir les àrees. No obstant això, si no s’arriba a un consens, la norma no estableix uns criteris ben definits, com sí que ocorre per al cos de professorat en els IES, amb la famosa desiderata ja arreplegada en l’Ordre de 29 de juny de 1992, o en els mestres on prèviament s’han definit uns criteris pedagògics votats en claustre. Per tant, considerem que o bé s’utilitza una fórmula preestablerta per a la distribució dels grups o bé que el claustre de manera col·legiada determine els criteris a seguir, tenint en compte òbviament el context en què ens trobem i les característiques dels programes educatius.
Quant a les instruccions d’infantil primer cicle, el Sindicat ha tornat a demanar una millora de les plantilles docents, per incorporar altres docents especialistes, com de PT i AL, i altres millores de dotació de plantilla. STEPV ha tornat a reclamar una coordinació entre els centres de primer i segon cicle a l’hora de dissenyar els PLC per garantir un ensenyament en valencià a les primeres etapes educatives.
29 de juny de 2023


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR