Jubilacions

Novetats sobre la jubilació parcial

Model d’acord amb l’empresa per a la jubilació parcial.

STEPV

divendres 01 febrer 2013 09:49 h

En la regulació de la jubilació parcial de maig de 2010 (Llei 35/2010 de 17 de setembre, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral, famosa reforma de Zapatero) es preveien unes condicions especials per a totes aquelles treballadores i treballadors acollits a acords d’empresa, com recordareu.

Actualment s’està negociant en el Pacte de Toledo una nova regulació de les jubilacions parcials (si no supressió). El Secretariat Nacional de Privada considera que cal tenir coberta aquesta contingència, com va passar en la regulació de maig de 2010.
És per això que Adjuntem un model d’acord que podeu fer servir a la vostra empresa en el moment que vinga la nova regulació a finals de març.

S’ha de registrar telemàticament, per la qual cosa, és necessari tenir signatura digital, que es pot demanar en el vostre ajuntament).

Punxa ací per obtindre més informació sobre quin és el procediment per a registrar-ho.

Esperem que us servisca arribat el moment.
Per a qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte amb el sindicat (Tel. 96 391 91 47) o per mail (.(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)).


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR