Comissió de seguiment de concertada

Conselleria regularà els desdoblaments en els cicles formatius

En la reunió de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Concertada s’ha tractat aquest tema i el calendari escolar

dimarts 30 maig 2017 21:33 h

Dimarts 30 de maig s’ha tractat en reunió de Comissió de Seguiment de Concertada l’esborrany de resolució que determina els mòduls susceptibles de desdoblaments en cicles formatius de grau mitjà i superior.  STEPV ha insistit des del principi de la legislatura del nou govern en reunions de comissió de seguiment en la necessitat de negociar aquesta normativa que regulara les hores de desdoblaments en aquelles famílies que estan per damunt de la ràtio mínima (20 alumnes). Des de STEPV celebrem que l’administració, finalment, haja atés la nostra petició i que es negocie aquesta resolució tan esperada per a la correcta regulació que possibilitarà el cobrament a mes vençut de les hores de desdoblaments del professorat que imparteix aquestes hores.

STEPV també ha abordat el problema dels contractes d’interinatge, dels sexennis i la negociació de les plantilles

D’altra banda, hem aprofitat per explicar la necessitat d’ajustar les ràtios dels centres d’FP a la realitat intrínseca de cada centre. Per aconseguir aquest objectiu és imprescindible la negociació de les plantilles, fet que arreplega l’Acord del 96 sobre la Implantació de la Reforma Educativa en Centres Concertats.
Hem assenyalat que hi ha docents impartint les hores de desdoblaments en el mòdul de sistemes microinformàtics i que no estan cobrant aquestes hores des del mes de setembre passat. S’ha pres nota, i revisaran aquest fet des de departament de nòmines de la Conselleria.
A més, en la reunió també s’ha tractat la proposta de calendari escolar per al curs 2017/18. El Sindicat ha proposat ajornar l’inici de curs en Formació de Persones Adultes més tard del 14 de setembre, a l’igual que ho ha proposat el Sindicat en la Mesa Sectorial de pública. Hem proposat aleshores començar el 18 de setembre.
Pel que fa als dies festius hem manifestat que l’administració siga flexible en l’aplicació dels dies locals dels municipis que es poden agafar a l’any. La Conselleria ho tindrà en compte i miraran d’intentar compaginar els dies lectius amb les festivitats locals dels municipis.
En el torn obert de paraula STEPV ha sol·licitat de nou arribar a un acord per veure d’estudiar en comissió de seguiment el problema dels contractes d’interinatge que deixen de cobrar a 30 de juny. A més, hem criticat el fet que el professorat substitut no cobre fins que no passen 112 dies des de la baixa del titular de l’assignatura. La Cap de Servei de Centres ha contestat que ve explicada en l’ordre de concerts de 2013 (derogada per l’ordre actual de concerts). Arran de la petició de STEPV, la Conselleria estudiarà aquest tema i el tema dels contractes d’interinatge, i que ens convocaran en una pròxima reunió de comissió de seguiment per a tractar-ho immediatament.
Per a finalitzar, hem sol·licitat que de la mateixa manera que cal negociar immediatament les plantilles -no sols dels centres de FP-, cal també abordar el tema del complement de formació del professorat del sector (sexennis). Hem passat a la lectura literal del punt setè de l’addenda del 2004 on ja es va acordar en aquell moment, constituir a partir de setembre d’aquell any, una mesa tècnica per a estudiar la possibilitat de l’aplicació del complement de formació i tendir a una homologació completa amb els nostres companys de pública. No sols hem instat a rependre la negociació al Director General de Centres sinó també, per la part que els compet, a les patronals del sector com així marca el VI conveni.

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR