Nova sentència d’acumulació del permís de naixement per a una família monoparental

La sentència reconeix el dret a ampliar 10 setmanes més el permís per naixement a una mare de família monoparental

dilluns 06 març 2023 12:21 h

El Jutjat del Contenciós Administratiu núm. 10 de València ha fallat un recurs interposat per l’STEPV contra la Conselleria d’Educació. Es tracta d’una nova sentència que reconeix el dret d’una mare de família monoparental a gaudir dels permisos de maternitat i paternitat, sumant a les 16 setmanes previstes en el permís, 10 setmanes més per igualar-les a la situació de família biparental.

Es demostra novament que aquesta sentència avala la petició d’STEPV feta en reiterades ocasions a Conselleria

Segons l’article 49 de l’EBEP (Estatut Bàsic de l’Empleat Públic) els dos progenitors poden alternar 10 setmanes cadascú, després de les 6 setmanes obligatòries de permís per als dos, fins que el menor tinga 12 mesos. Això significa que el nadó està sent atés durant 26 setmanes per un o altre progenitor. En el cas de les famílies monoparentals, on només hi ha una progenitora, la Conselleria només permetia un permís de 16 setmanes i no permetia acumular les 10 restants, fet que atempta contra el dret del menor.
Amb aquesta nova sentència, i ja en van diverses guanyades per STEPV, en el cas de la família monoparental, el nadó gaudeix del mateix temps d’atenció que en el cas de família biparental, ja que la sentència determina que és el superior interès del menor i el dret d’igualtat el que s’ha de tindre en consideració, segons tota la normativa.
Amb aquest cas, es demostra novament que aquesta sentència avala la petició d’STEPV feta en reiterades ocasions a Conselleria perquè es concedira aquest permís, emparat per la llei 6/2019 de mesures urgents per garantir la igualtat de tracte i d’oportunitats entre homes i dones en l’ocupació.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR