Arranjament escolar

L’arranjament escolar per al curs 2014/15 s’acarnissa amb l’Educació Infantil

Conselleria dóna de termini per a les al·legacions fins el 2 de gener, en plenes vacances de Nadal.

dijous 19 desembre 2013 18:30 h

L’arranjament escolar és el document de la planificació escolar que fa la Conselleria d’Educació per al proper curs 2014/15. En aquest document s’arrepleguen els canvis en el nombre d’unitats escolars (creacions, supressions i/o habilitacions); els canvis de programes lingüístics; canvis de denominacions dels centres; cessament d’activitats del centre i creació de centres.

Els criteris de l’arranjament escolar han canviat per adequar-se a l’augment de ràtio a 30 que el ministre Wert va imposar el juliol de 2012. Això ha comportat, com es pot veure en els quadres adjunts, una important retallada d’unitats, sobretot en infantil. Aquesta etapa és la més afectada perquè és per on es produeix l’entrada d’alumnat i ja van directament a 30 alumnes. En primària també s’ha notat considerablement la retallada d’unitats, tot i que el saldo de unitats ix positiu en 76, per efecte del pas de l’alumnat d’Infantil que va entrar fa tres anys i que ara passa a Primària.

En els quadres adjunts es pot veure el balanç d’aquesta proposta provisional. En Infantil se suprimeixen 187 unitats el curs que ve (el present curs ja es van suprimir 127). Es crearan o habilitaran 59 unitats mentre el present curs eren 71. El saldo -la diferència entre creades/habilitades i suprimides és negatiu: 128 unitats menys en Infantil per al curs que ve.

En primària passem d’un augment de 159 unitats aquest curs a 162 el curs que ve, però en supremeixen 86, amb la qual cosa el saldo queda en 76 noves unitats per al curs que ve.

En Educació Especial i Comunicació i Llenguatge (CiL) el saldo també és positiu, amb 6 i 18 creacions/habilitacions respectivament, com a saldo final.

STEPV ha engegat una campanya informativa en els centres perquè ens facen arribar al sindicat les al·legacions per la pèrdua d’unitats, el més urgentment possible ja que el termini que ha donat l’administració és fins el dia 2 de gener de 2014, en plenes vacances de Nadal. Aquest fet és inèdit i des de dilluns passat STEPV està intentant posar-se en contacte amb el Director General de Personal perquè ajorne aquesta data a finals de gener, com a mínim. Una petició que encara no ha obtingut resposta.

Cal recordar que els Consells Escolars de centre i els municipals s’han de reunir per a preparar les al·legacions. També les juntes de personal d’Alacant, València i Castelló poden presentar al·legacions a les Direccions Territorials.

Tancar el termini el 2 de gener és entrebancar aquestes reunions perquè coincideixen amb els períodes vacacionals en què els centres educatius estan tancats.

En eixe sentit, STEPV ha proposat una acció de rebuig a la Plataforma per l’Ensenyament Públic perquè també manifeste la seua oposició a aquest nou entrebanc a la presentació d’al·legacions perquè no se suprimisquen tantes unitats i professorat.

En el quadre adjunt relacionem les unitats habilitades, creades i suprimides per províncies i pel total del País Valencià:

2014/15 Educació Infantil Educació Primària ESO Educació Especial Comunicació i Llenguatge
  H C S H C S H C S H C S H C S
Alacant 15 1 -64 21 - -34 - - -2 5 5 -3 3 - -
Castelló 4 1 -32 6 16 -14 - - - 3 - -2 15 - -
València 34 4 -91 54 65 -38 8 - -1 - - -2 - - -
Total PV 53 6 -187 81 81 -86 8 - -3 8 5 -7 18 - -
Dif.(H+C-S) -128 +76 +5 +6 +18

*H: unitats habilitades només per a un curs escolar; C: unitats creades de catàleg; S: unitats suprimides

Comparativa curs 2012/13 – 2014/15

 Educació Infantil Educació Primària ESO Educació Especial Comunicació i Llenguatge
2014/15 -128 +76 +5 +6 +18
2013/14 -56 +2 - 0 +22
2012/13 +172 +124 -2 +3 +30

En la pàgina web trobareu la proposta d’arranjament centre a centre.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR