Arranjament escolar

La Consellera d’Educació obstaculitza la presentació d’al·legacions a l’arranjament escolar

El termini per a presentar al·legacions per part dels centres finalitza el 2 de gener, en plenes vacances escolars

dilluns 16 desembre 2013 16:24 h

Conselleria donarà de termini fins el 2 de gener perquè els centres educatius presenten al·legacions a l’arranjament escolar (el document de la planificació escolar que fa la Conselleria d’Educació per al proper curs 2013/14 en Infantil i Primària). Les al·legacions les presenten els centres educatius que perden unitats (i professorat) i justifiquen perquè no s’han de suprimir aquestes unitats. Encara no s’ha fet públic l’arranjament, però la Conselleria ja n’ha informat als mitjans de comunicació.

La Conselleria actua amb premeditació i traïdoria per entrebancar la recuperació de les unitats que pensa suprimir.

És la primera vegada que Conselleria tanca en plenes vacances escolars el termini per a presentar les al·legacions. Els centres encara no han rebut la proposta d’arranjament. Quan arribe, han de convocar el Consell Escolar del Centre per a estudiar la proposta i presentar les al·legacions corresponents al Consell Escolar Municipal, que també s’ha de reunir, i a les Juntes de Personal Docent. Si tenen fins el 2 de gener, evidentment, s’entrebanca la possibilitat de presentar les al·legacions perquè s’han de convocar aquests òrgans i presentar la documentació en plenes vacances de Nadal.
La Conselleria fa més d’un mes que té l’arranjament preparat, per tant, no és casualitat que publique aquesta setmana la proposta (encara no ho ha fet) i que done de termini fins el 2 de gener. Altres anys també ha passat que la Conselleria publica la proposta de l’arranjament pocs dies abans de Nadal però almenys el termini de presentacions de les al·legacions acabava a finals de gener.
Per tant, la Conselleria actua amb premeditació i traïdoria per entrebancar la recuperació de les unitats que pensa suprimir. I ho fa per poder continuar amb la seua política de retallades d’unitats i de professorat.
STEPV ha acudit a la Conselleria d’Educació per entrevistar-se urgentment amb el Director General de Personal, que no ha atés els representants sindicals. El Sindicat ha presentat per escrit la sol·licitud d’ajornament de la presentació d’al·legacions fins el 20 de gener, com a mínim.
A més, els tres presidents de les juntes de personal docent d’Alacant, València i Castelló (tots tres de STEPV) s’han presentat en les Direccions Territorials d’Educació corresponents per aconseguir el document d’arranjament escolar. Però no serà fins dimecres o dijous que es facilitarà als sindicats i juntes de personal aquest document.
STEPV insta als centres educatius a preparar-se per a treballar les possibles al·legacions en cas de supressions i a fer-les arribar el més prompte possible al sindicat per defensar-les en les direccions territorials els pròxims dies.
En breu, STEPV penjarà en la web la guia per a presentar al·legacions.

Etiquetat com a

arranjament escolar

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR