Universitats públiques

La universitat que volem davant l’inici del curs

Comunicat de l’STEPV davant de l’inici del curs 2020/2021.

dimecres 09 setembre 2020 17:19 h

La universitat pública valenciana que volem davant l’inici del curs és una universitat segura sanitàriament i laboralment per a tota la comunitat universitària: estudiantat, personal investigador, professorat i personal d’administració i serveis, així com la resta de treballadores i treballadors que desenvolupen la seua feina en les universitats.

El sindicat participa de manera activa, mitjançant les persones delegades de prevenció, que formen part dels Comités de Seguretat i Salut en la posada en marxa dels protocols i mesures de seguretat i salut que siguen necessaris. Complir aquestes mesures és la primera barrera contra l’expansió de la pandèmia. Si ens protegim nosaltres, també protegim la resta de persones. És un acte solidari.

Per altra banda, des del punt de vista laboral, hi ha una sèrie d’aspectes que es deriven de la pandèmia:


-Tota l’experiència acumulada per la situació de confinament respecte del teletreball no pot ser obviada pels rectorats i ha de ser motiu de negociació en totes les universitats.

-La tornada al 100% de les plantilles i 100% de presencialitat ha de negociar-se: s’han de preveure alternatives, en aquesta situació d’alerta sanitària. També s’ha de tindre en compte el personal vulnerable, la conciliació familiar… El contrari no és prendre cap mesura, sinó que sembla més una negació de la realitat.

-Aquesta crisi sanitària i laboral no pot ser a cost zero, i el finançament covid també ha de servir per reforçar plantilles universitàries, sobretot docents i de personal en seguretat i salut.


Finalment, l’actual situació no ha de ser excusa per a no portar endavant les millores salarials i laborals promeses, tant amb la signatura del Conveni col·lectiu del personal laboral (amb efectes retroactius a 1 de gener de 2019) com l’increment salarial de tot el personal de 2020.

No dubtes en exposar qualsevol necessitat o situació que tingues en la nova normalitat a les seccions d’STEPV-Iv de cada universitat, t’atendrem i informarem en aquestes moments tan convulsos.

Etiquetat com a

universitats

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR