Plataforma per l’ensenyament públic

La Plataforma estatal debat sobre el model educatiu

El II Congrés “Escola Pública de tots i totes per a tots i totes”, celebrat aquest cap de setmana, ha tingut com a resultat l’obertura d’un profund debat sobre el nou model educatiu que necessitem, realitzat en un ambient que ha demostrat el positiu de la posada en comú entre els sectors mitjançant un diàleg obert, sincer i sense límits prefixats.

dimarts 20 maig 2014 19:41 h

STEs-I junt amb representants de tots els sectors (alumnat, famílies i professorat) van participar activament en el mateix. A més, en l’acte inaugural va intervenir l’alcalde de Fuenlabrada, municipi que havia cedit les seues instal·lacions, que va agrair la presència de la Comunitat Educativa en el seu municipi per celebrar el Congrés i va inaugurar el mateix en representació de l’Ajuntament.

El debat ha de servir per a crear consensos que transformen el sistema educatiu

El treball es va desenvolupar durant el dissabte i el diumenge en grups de treball que van abordar els blocs temàtics del Congrés, però amb la idea clara de llançar tots els debats que fossin necessaris i sobre els quals , en ocasions posteriors, es pretén seguir treballant fins a aconseguir un posicionament comú del nou model que sorgisca del debat assossegat i allunyat de les presses que solen imprimir les diferents administracions quan volen aprovar noves normes legislatives. Per tant, el pas fet aquest cap de setmana, molt necessari, no era el primer ni, per descomptat, és el final. El debat segueix en marxa i el consens avança amb pas ferm.

En la inauguració, coincidint la data amb el Dia Internacional contra l’homofòbia i la discriminació per motius d’orientació sexual i identitat de gènere, la Plataforma Estatal per l’Escola Pública va aprovar una resolució específica en relació amb tot això.

Els documents que han sorgit del debat en els grups de treball, que van ser donats a conèixer en l’acte de cloenda, serviran, com estava previst, per configurar les següents fases del treball a desenvolupar, consolidant les matèries d’acord i provocant la continuació de aquest debat sobre aquelles altres en què cal seguir amb la posada en comú.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR