A casa nostra

El XIV Congrés Nacional de STEPV aprova la política sindical que marcarà els pròxims anys

També ha elegit el nou Secretariat Nacional que dirigirà el Sindicat els pròxims quatre anys

Nou Secretariat Nacional de STEPV elegit en el XIV Congrés

diumenge 11 juny 2023 17:09 h

Divendres 9 de juny va tindre lloc l’acte inaugural amb les intervencions institucionals de l’alcalde de València, Joan Ribó, la Directora General d’Universitats, Pilar Ezpeleta, i els vicerectors de la Universitat de València i la UPV, Ernest Cano i Santiago Guillem, així com de la Consellera d’Educació Raquel Tamarit i del president de les Corts Valencianes, Enric Morera. A la inauguració del congrés hi van assistir també representants de les patronals UCEV i FECEVAL, ERPV i PCPE, de les entitats Escola Valenciana, Federació Estatal de Moviments de Renovació Pedagògica del PV, ADIDE, ADIPV, ADIES, ACPV, XEIM, PAH, Societat Coral el Micalet i Unió Llauradora i Ramadera.

En l’acte d’inauguració també es va retre homenatge a Ismael Guardiola, coordinador de Salut Laboral, que va faltar en març

En l’acte d’inauguració també es va retre homenatge a Ismael Guardiola, coordinador de Salut Laboral i membre del Secretariat Nacional de STEPV, que va faltar el passat mes de març.
Al voltant de 200 persones han participat en el XIV Congrés de STEPV, entre delegades i delegats i persones invitades de diferents organitzacions i sindicats germans, amb les quals treballem colze a colze en diferents àmbits: sindicals, socials, lingüístics i culturals.
Durant el Congrés s’ha debatut i s’ha aprovat per unanimitat la ponència de Política Sindical, que marcarà els eixos de treball del Sindicat durant els pròxims quatre anys i s’ha elegit el nou Secretariat, que ha de vetlar per l’aplicació d’aquests eixos de treball, la Comissió de Garanties i Conflictes i la Comissió de Control Administratiu.
Els objectius que s’ha marcat el Sindicat per a la pròxima legislatura passen, entre d’altres, pel manteniment i la millora de les condicions laborals de les treballadores i treballadors de l’ensenyament, l’estabilitat i consolidació del personal precari (interí, professorat associat, ajudant doctor, etc.), i el treball cap a la consecució d’un sistema educatiu públic, gratuït, de qualitat, coeducatiu, inclusiu i que respecte el valencià com a llengua vehicular. Igualment, el Sindicat va dedicar una part de la ponència a analitzar la situació del sistema educatiu després de la incorporació de més de 20.000 docents des de 2016, per concretar l’atenció específica que ha d’oferir el sindicat.
Altres reptes que també es plantegen en la ponència del Congrés és el manteniment del treball sobre les problemàtiques específiques de les diferents etapes educatives i tipus de centres. Igualment, la recuperació de la gestió democràtica dels centres, millores en les polítiques d’inclusió educativa i d’atenció a l’alumnat, la normalització de l’ús del valencià com a llengua vehicular i dels centres, la lluita contra la bretxa salarial de les dones i per la igualtat entre homes i dones, el desplegament de la llei de prevenció de riscos laborals i la formació en les necessitats del professorat són altres dels eixos de treball per als pròxims quatre anys.
El XIV Congrés ha elegit les persones que composaran la Comissió de Garanties i Conflictes, la de Control Administratiu i el Secretariat Nacional dels pròxims quatre anys, que ha comptat amb el suport del 87% de les persones delegades, els quals tindran la responsabilitat de dur a terme les línies de treball que s’aproven en el Congrés.
En la cloenda del Congrés hi han intervingut representants dels sindicats UGTSARIO (Sàhara), CIGA de Galiza, STEILAS i LAB d’Euskal Herria i de la Confederació d’STES, d’USTEC-STES (IAC), STEI (Balears), STECLM (Castella la Manxa), de l’Associació de Directors i Directores d’IES (ADIESPV) i també de la Confederació d’STES, STAS Intersindical, Intersindical ICS i d’Intersindical Valenciana. El Congrés de STEPV també ha comptat amb les salutacions de les organitzacions següents: SOMOS-STEA (Aragó), Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC), Confederació d’Educadors Americans (CEA) i el Sindicato Nacional de Trabajadores de la Educación, Ciencia y Deporte de Cuba.

Etiquetat com a

congrés

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR