Mobilitzacions

La Marea Verda, per una nova llei educativa

El col·lectiu Mareas por la Educación Pública presenta les seues propostes per a un acord educatiu.

divendres 15 juliol 2016 10:42 h

Després de guardar un minut de silenci per la recent defunció del destacat activista aragonés Antonio Aramayona, divendres 8 de juliol van arrancar les IV Jornades Estatals “L’educació que volem”, organitzades per Mareas por la Educación Pública. Els grups de treball s’han reunit en el CSC Parque-Sur, d’Albacete.

Aprofundint en el document Carta per l’educació pública, hem avançat en propostes per a un acord educatiu en temes tan variats com la formació professional, escola rural o el mal anomenat “bilingüisme”. Ens hem qüestionat la validesa de la FP dual i del model vigent d’aprenentatge de llengües estrangeres, així com la necessitat de mantindre una educació de qualitat per fomentar l’arrelament al món rural. També hem debatut sobre quins valors s’han de treballar en l’escola pública, com ara la cooperació i la llibertat de pensament, i la necessitat d’eliminar gradualment l’educació privada concertada. També hem analitzat la situació de la universitat i l’impacte que tenen sobre l’educació les directrius de l’OCDE i la UE.
Mareas por la Educación Pública ha aprovat donar suport al Document de bases per a una nova llei d’educació i començar a treballar per un acord educatiu juntament amb les organitzacions signatàries d’aquest document.
Volem mostrar el nostre total rebuig a la “reconversió industrial” que estan sofrint moltes facultats de la Universitat Complutense, així com a l’elecció arbitrària de directors de centres a la Comunitat de Madrid. Exigim a PSOE i C´s que no comence el curs escolar 2016-17 sense l’eliminació de les teulades d’amiant que hi ha en alguns centres educatius d’Andalusia, i a les diferents administracions que expliquen d’una vegada com serà el sistema d’accés a la universitat. Així mateix, demanem que es reforme la LOMQE per a poder garantir, almenys, la titulació dels alumnes de PMAR, que tenen escasses garanties de titular-se en un 4t d’ESO ordinari. Finalment, desitgem solidaritzar-nos amb el moviment de docents d’Oaxaca, Mèxic, davant de la repressió que estan sofrint en la seua lluita per una millor educació al seu país.
També hi ha hagut espai per a experiències educatives innovadores, com ara “Comunitats d’aprenentatge”, i per conéixer la nostra ciutat i la localitat de Chinchilla de Montearagón. Agraïm a l’Ajuntament d’Albacete la cessió de les instal·lacions i al personal del centre Parque-Sur la seua amable col·laboració.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR