Condicions laborals

La manca d’adjudicacions comença a passar factura en el sistema educatiu

Cada vegada són més les queixes que arriben al Sindicat sobre la manca de substitució del professorat que està de baixa

dimecres 01 abril 2020 16:53 h

Des del 12 de març no s’estan substituint les baixes del professorat, fet que està provocant una acumulació de treball a la resta del professorat perquè han d’atendre la feina de les persones que estan de baixa.

La Conselleria treballa en una proposta per aplicar-la després de les vacances de Pasqua

Les queixes d’aquest professorat i dels equips directius s’estan incrementant per aquesta paralització de les adjudicacions, que el Sindicat ha exigit mantindre en la passada reunió de la Mesa Sectorial d’Educació de divendres 27 de març.
La resposta de la Conselleria a aquesta petició va ser que fins ara no s’havien pogut mantindre les adjudicacions perquè la Conselleria està sota mínims quant al personal per a realitzar les adjudicacions per la situació actual d’estat d’alarma, però que estaven treballant en una proposta per aplicar-la després de les vacances de Pasqua (del 9 al 20 d’abril) i que ens convocarien a una nova Mesa Sectorial per abordar-ho. Cal recordar que el calendari escolar es manté i, per tant, del 9 al 20 d’abril es mantenen les vacances de Pasqua.
Aquesta situació està provocant que l’alumnat afectat es quede sense poder continuar treballant des de casa en les especialitats afectades, però també en alguns casos, el professorat del departament està havent d’assumir la substitució del professorat de baixa, fet que agreuja la situació, ja complicada d’adaptar-se al teletreball per la crisi del coronavirus, com per haver d’assumir tasques d’altres companys o companyes que han hagut de demanar la baixa, permís de maternitat, paternitat o altres situacions equiparables. En eixe sentit, el Sindicat vol continuar agraint al conjunt del professorat l’esforç que comporta adaptar-se a aquesta nova situació de treball telemàtic.
Igualment, el Sindicat considera imprescindible, ara més que mai, acabar definitivament amb les retallades que encara queden en el sistema educatiu i recuperar i millorar les plantilles docents, un aspecte que s’havia d’haver negociat aquest curs però que, donada la situació actual, ha quedat en suspensió.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR