Meses de negociació
Grup de treball sobre els requisits de les adjudicacions de difícil cobertura
La Conselleria està consultant amb el Ministeri la possibilitat de no exigir el Màster de Secundària en determinades especialitats
Aquest matí ha tingut lloc el grup de treball que va proposar STEPV per a tractar la problemàtica de determinades especialitats com Informàtica a l’hora de cobrir les places per manca de professorat.
STEPV ha tractat també la problemàtica de l’especialitat de Valencià
La Conselleria ja havia informat als mitjans de comunicació aquesta setmana que proposava prescindir del requisit del Màster de Secundària i del C1 de Valencià en aquesta especialitat per afavorir que es cobriren les places. En la Mesa Sectorial de dimarts 4 d’octubre, on la Conselleria va informar de la proposta, STEPV va traslladar la seua oposició, ja que el problema d’Informàtica no són les titulacions, sinó la demanda d’aquest perfil professional en l’àmbit privat, amb millors salaris, fet que ha buidat les borses de treball d’ensenyament.
En la reunió d’avui, la Conselleria ha informat que està consultant el Ministeri per si es pot prescindir del requisit del Màster de Secundària, ja que és un requisit marcat per l’estat, però no ha tornat a posar damunt la taula prescindir del C1 de Valencià.
STEPV ha llançat una bateria de propostes per tal d’afavorir la cobertura de totes les places oferides, no només les d’Informàtica, sinó també d’altres especialitats, que es resumeixen en:
- Obertura permanent de les borses de treball, per mantindre alimentades les borses de treball contínuament.
- Eliminació de l’adjudicació forçosa o d’ofici, per evitar que el professorat es desactive per por a ser adjudicat en un destí no desitjat.
- Incorporació immediata a les borses de treball de les persones que s’han presentat a les oposicions i no han superat les proves però tenen la titulació addient per a l’especialitat requerida.
I, en concret, per a Informàtica:
- Revisió de les titulacions d’enginyeria tècnica amb les que no es pot acreditar el requisit, però que sí que s’accepten amb titulació de grau.
- No hi ha criteris clars per a saber quan es considera si un màster està relacionat o no amb la matèria. L’acreditació de l’experiència laboral.
- Que es puguen aportar certificacions o documents supletoris a més del contracte i l’informe de vida laboral. El criteri que està utilitzant-se és el grup de cotització. Moltes persones treballen en l’àmbit de la informàtica amb un grup de cotització inferior al que realment els correspondria.
- Que no hi haja incoherències tampoc entre ambdues especialitats. Per exemple: la diplomatura en estadística s’accepta per a informàtica, però no s’accepta per a Sistemes i Aplicacions Informàtiques.
D’altra banda, STEPV ha tractat també la problemàtica de l’especialitat de Valencià, ja que els requisits de titulació per accedir-hi per difícil cobertura inclouen nombroses titulacions que discriminen les persones llicenciades en Filologia Catalana. Per exemple, s’accepten titulacions com Geografia i Història, Filosofia, Antropologia, Arqueologia, Belles Arts, Creació artística per a videojocs i jocs aplicats, Disseny i tecnologies creatives, entre d’altres, sempre i quan es dispose del C2 de Valencià.
Per això, STEPV ha fet dues propostes.
- o reduir les titulacions a les pròpies de Filologia (com en Castellà)
- o donar prioritat a les persones titulades en Filologia Catalana per davant d’altres branques del coneixement.
La Conselleria estudiarà les propostes presentades i contestarà en pròximes reunions.
Etiquetat com a
adjudicacionsComentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.