Polítiques educatives

La conselleria pretén enviar el professorat suprimit a qualsevol centre del País Valencià

Aquesta normativa dóna cobertura a les retallades per l’aplicació del RD-Llei del Ministeri d’Educació.

divendres 18 maig 2012 12:57 h

La Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació ha enviat l’esborrany de la nova normativa de desplaçaments i supressions (que adjuntem) que pretén aplicar de cara al curs que ve. Aquesta normativa pretén donar cobertura a la greu situació que vindrà amb l’aplicació del RD llei d’augment de ràtios i de jornada lectiva.

En l’actualitat, les normatives sobre desplaçaments i supressions estableixen que la persona afectada no pot ser obligada a agafar una vacant de fora de la localitat on té la plaça. Amb l’augment de ràtios en tots els trams de l’ensenyament, i amb l’augment d’hores lectives, milers de docents funcionaris de carrera es quedarà sense horari al seu centre. Davant aquesta previsió la conselleria pretén modificar la norma per a adjudicar d’ofici una vacant en qualsevol centre de tot el País Valencià (en el cas del professorat suprimit), o de la província de la plaça d’origen (en el cas del professorat desplaçat).
A més, aquesta nova normativa recull un aspecte que representarà una disminució de la qualitat de l’educació en els nostres centres, ja que s’estableixen unes “habilitacions transitòries” que van en detriment de l’especialització didàctica que sempre ha caracteritzat el professorat de l’ensenyament públic. Aquestes habilitacions podran evitar alguns desplaçaments a curt termini, però a mitjà i a llarg termini els efectes seran negatius.
Aquest esborrany és una clara evidència de la incapacitat de la conselleria de fer front al repte i la responsabilitat que tenen tots el governants envers l’educació pública. STEPV vol denunciar les repetides mentides amb què l’administració està inundant el seu discurs i posa d’exemple aquest esborrany on es demostra que les retallades en educació afectaran molt negativament la qualitat educativa i les condicions laborals del professorat.
Davant aquesta nova greu agressió al professorat, STEPV anima el professorat a participar en totes les mobilitzacions que es convoquen per posar fre a les retallades en educació.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR