Meses de negociació

Les retallades i ajustaments en Educació s’han de negociar directament amb la consellera

Els sindicats docents de la mesa sectorial han condicionat la negociació de l’ordre de recol·locació del professorat a una entrevista amb la Consellera.

dimecres 06 juny 2012 13:01 h

Aquesta decisió del sindicats STEPV, FE CCOO PV i FETE-UGT PV, que ha provocat la suspensió de la mesa sectorial d’Educació de hui, ha sigut adoptada perquè no s’ha respectat el compromís que la mateixa consellera va assumir en la reunió anterior que va mantindre amb els sindicats docents, el 21 de maig de 2012, data en la qual es va publicar el Decret 73/2012, de 18 de maig, del Consell, que, juntament amb l’Ordre 19/2012, de 21 de maig, de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació (publicada en el DOCV del 22), constitueixen els instruments jurídics dictats per a aplicar a l’educació no universitària el Reial Decret Llei 14/2012 sobre retallades i ajustaments en matèria d’Educació de més de 3.000 milions d’euros, dictat pel govern de Rajoy.
Els sindicats docents STEPV, FE CCOO PV i FETE-UGT PV esperen que com a conseqüència d’aquesta decisió, es reactive i agilite la data en la qual tinga lloc aquesta reunió pendent amb la consellera d’Educació i que, per part d’aquesta, se’ns facilite la informació necessària per a conéixer quin impacte van a tindre els increments de ràtio previstos en els centres educatius públics, quants van seran els grups que es reduiran i quants seran els professors i mestres afectats que haurien de desplaçar-se del seu centre de treball i el professorat interí que no es contractarà l’any pròxim.
Sense aquests pressupostos, els sindicats docents no podem dur a terme una autèntica negociació amb plenes garanties, que proporcione tranquil·litat i assossec en els centres educatius davant l’alarma que ha creat el volum de professorat excedent que resulta amb l’aplicació de les injustes mesures de retallada i ajustament que citem, en incrementar-se les ràtios i els horaris lectius.
Per això, és obligació de la consellera, i així esperem que serà, facilitar al professorat valencià les suficients garanties d’estabilitat de les plantilles docents i de continuïtat dels equips educatius, millorant, si és possible, la qualitat en la prestació del servei públic educatiu.
Mentre esperem que aquesta reunió es produïsca i com a mesura de pressió contra les injustes retallades i ajustaments que en Educació ens estan aplicant, els sindicats docents STEPV, FE CCOO PV i FETE-UGT PV convoquem el professorat a la mobilització de protesta, començant amb les concentracions previstes per a dimecres que ve, 13 de juny de 2012, a València i Alacant.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR