Retallades

Caos i indignació en els actes d’adjudicacions de supressions de mestres

STEPV atura l’acte a València. A Alacant no s’ha celebrat per errades en els llistats.

dijous 05 juliol 2012 15:00 h

Aquest matí estava convocat el col·lectiu de mestres suprimits a les direccions territorials d’educació de València, Alacant i Castelló perquè triaren vacant en el seu propi centre, si n’hi ha. Cal dir que ahir es va publicar la modificació de l’arranjament escolar amb més supressions d’unitats i, per tant, de professorat que havia d’acudir hui a aquests actes d’adjudicacions, amb només 24 hores d’antelació.

STEPV ha detectat errors en l’arranjament d’ahir, per la precipitació en l’aplicació de la normativa de retallades

En la Direcció Territorial d’Alacant els sindicats han celebrat una assemblea prèvia amb el professorat afectat i han proposat que s’ajornara l’acte. A més, les vacants estaven plenes d’errades fruit de la precipitació i la improvisació amb què s’està aplicant la normativa de retallades. Probablement l’acte tindrà lloc el dia 10 de juliol però cal esperar-ne a la confirmació.
A València, STEPV ha aturat l’acte d’adjudicació perquè no s’estava respectant l’ordre d’elecció del professorat. En lloc d’ordenar el professorat per localitat i centre i cridar a tot el professorat d’un mateix centre perquè escollira per ordre de prioritat, es pretenia cridar el professorat segons l’ordre en la cua que havia format.
A més, l’adjudicació a València estava celebrant-se en un despatx i el professorat convocat estava ocupant una bona part del vestíbul de la Direcció Territorial mentre esperava que el cridaren.
I encara més, l’administració s’ha negat a facilitar les vacants disponibles al professorat i fins i tot s’ha convocat professorat que no tenia possibilitat de triar perquè no hi havia cap vacant en el centre. Tot això ha provocat la indignació del professorat, que ha tornat a veure per segona vegada en una setmana, quin és el tracte denigrant que rep de l’administració. Finalment, l’administració ha vingut a la raó i ha organitzat l’acte per localitats i centres, com s’ha fet a Castelló.
Quant a la modificació de l’arranjament publicat ahir, STEPV ha detectat que la conselleria ha suprimit unitats per error, fruit de la precipitació amb què s’està duent a terme l’aplicació de la nova normativa de retallades. El sindicat insta els equips directius afectats a posar-se en contacte amb la inspecció perquè resolga les possibles errades en les supressions d’unitats. Mentrestant, STEPV interposarà el corresponent recurs contra el nou arranjament perquè incompleix els tràmits preceptius d’informar-ne els consells escolars municipals perquè hi puguen presenten al·legacions.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR