Inici de curs

La Conselleria ofereix 18.447 places en les adjudicacions d’inici de curs

D’aquestes, 2.198 (12%) són amb requisit d’anglés i, per primera vegada, és un requisit en els instituts per aplicar el plurilingüisme a partir del curs que ve

dimarts 03 agost 2021 18:50 h

Divendres passat es va produir l’adjudicació de professorat reingressat, provisional, en pràctiques i interí (adjudicacions d’inici de curs). En total s’han oferit 18.447 places, 5.432 en el cos de mestres i 13.015 en secundària i resta de cossos (professorat tècnic d’FP, ensenyaments artístics i EOI).
Aquestes adjudicacions han tingut lloc després de les adjudicacions del professorat desplaçat i suprimit i de les comissions de serveis, que van tindre lloc dies abans de l’adjudicació d’avui.

En total han participat 40.051 persones en el procediment telemàtic

La Conselleria ha oferit 2.660 places més que el curs passat (de 15.787 a 18.447), fonamentalment en els cossos de secundària, que passen de 19 hores lectives a 18 hores, gràcies a l’acord signat en juliol de 2020 per STEPV. En els cossos de secundària, passem de les 9.536 places oferides el curs passat a les 13.015 aquest curs, és a dir, 3.479 places més. En el cos de mestres, hi ha un descens de 819 places menys que el curs passat: passem de les 6.251 places a les 5.432 d’enguany. Hi ha hagut també un transvasament de professorat extra per la COVID del cos de mestres als cossos de secundària, que expliquen aquestes variacions entre cossos docents.
Una altra novetat en aquestes adjudicacions és que es cataloguen amb el requisit d’anglés places de secundària per a atendre el plurilingüisme, que s’implantarà el curs que ve en els instituts (la pandèmia va obligar a ajornar-lo perquè estava previst que s’aplicara el curs 2020/21). Entre el cos de mestres (1184) i el cos de secundària (1014), s’ofereixen 2198 places catalogades en anglés (un 12% de les places totals) i 1004 temps parcials (un 5,4%). STEPV s’hi ha oposat reiteradament a la catalogació de les places amb el B2 d’anglés perquè considera que la millor manera d’aplicar el plurilingüisme és reforçant l’especialitat d’anglés i reduint les ràtios d’alumnat perquè adquirisquen millor aquesta llengua estrangera.
Quant a les persones participants en aquestes adjudicacions, en total, hi participen 40.051 persones, distribuïdes de la manera següent:
- Funcionariat de carrera provisional, reingressat i en pràctiques: 3.452 (187 del cos de mestres i 3265 de secundària i resta de cossos).
- Funcionariat interí amb serveis prestats: 25.947 (11.140 del cos de mestres i 14.807 de secundària i resta de cossos).
- Funcionariat interí sense serveis prestats: 10.652 (3.495 del cos de mestres i 7.157 de secundària i resta de cossos).
STEPV ha estat fent seguiment de les incidències en les adjudicacions, entre d’altres les que han afectat les places amb el requisit d’anglés (B2), ja que s’han adjudicat algunes d’aquestes places a persones sense la titulació. Totes aquestes incidències han estat traslladades a la Conselleria d’Educació que s’ha compromés a buscar solucions per no perjudicar a ningú.


Comentaris

José Andrés Brocal Safont

03 agost 2021 / 20:44 h

Si en les instruccions d’inici de curs (2020-21), Resolució de 28 de juliol del 2020, concretament en l’apartat 4.2.1.5.c. diu que “la direcció dels centres educatius ha de registrar, en el procediment informàtic de gestió d’horaris i grups ITACA, quins docents imparteixen àrees, matèries o mòduls no lingüístics en una llengua estrangera per a poder classificar per un curs escolar els seus llocs amb el requisit lingüístic corresponent de la llengua en la qual es vehiculen la matèria o matèries corresponents”, és a dir, segons açò, qui realment hauria de catalogar un lloc amb el requisit del B2 són les direccions dels centres, segons el Pla Lingüístic de cada centre; com pot ser que ara siga la Conselleria qui catalogue els llocs amb requisit del B2, això no va contra la norma de la mateixa Conselleria?
A més, algú sap perquè no es van fer públiques les places amb el requisit del B2 d’anglés abans d’elegir centre en les comissions de serveis?


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR