Calendari escolar

La conselleria manté les ambigüitats en el decret de jornada escolar

STEPV demana que el decret i l’ordre es negocien simultàniament

dimecres 07 novembre 2012 17:45 h

Aquest matí ha tingut lloc la reunió de la mesa sectorial sobre el nou decret de calendari i jornada escolar. La conselleria manté l’ambiguitat i continua sense explicitar en el decret els models de jornada (partida i contínua). També es nega a introduir-hi la figura del consell escolar de centre com a estament que ha d’acordar democràticament el model de jornada. Un altre punt conflictiu ha sigut, com en la mesa tècnica, la disposició addicional segona, que impedeix explícitament l’increment de recursos econòmics o de personal per al desplegament del decret.

Quant a l’ambigüitat del decret, l’administració ha tornat a explicar que l’ordre que estan preparant aclarirà totes aquestes qüestions i ha avançat alguns aspectes com que hi haurà un model de jornada estàndard (bàsicament la jornada partida actual) i els centres podran sol·licitar-ne la modificació per a introduir la jornada continuada.
STEPV ha demanat la negociació conjunta del decret i de l’ordre per tal de conéixer en detall el model de jornada que planteja l’administració i tancar un decret (que sempre costa molt més de renegociar) amb un mínim de garanties.
Quant a la disposició addicional segona, que nega la possibilitat de dotar de recursos econòmics i de personal, la conselleria ha insistit que és una exigència d’Hisenda atesa la situació de crisi actual. STEPV ha demanat una redacció que no tanque les portes a un futur finançament del model de jornada o bé que s’elimine directament, com ja va plantejar en la mesa tècnica. El sindicat entén que sense dotació econòmica o de personal, l’adopció de la jornada continuada es veurà greument limitada pels centres a l’hora de desenvolupar activitats extracurriculars a la vesprada.
Un altre apartat conflictiu que arrosseguem de la mesa tècnica, aquesta vegada referit al calendari escolar, és l’article 7 (dies no lectius de complement curricular). Estableix que en determinats dies no lectius es podran realitzar activitats per potenciar l’èxit escolar, sense especificar que han de ser de caràcter voluntari per al professorat. Això deixa la porta oberta a convertir el juliol en mes lectiu, en la pràctica. I la conselleria no ho ha desmentit. STEPV ha tornat a platejar que s’elimine del decret.
Haurem d’esperar, per tant, la negociació de l’ordre que desenvolupe el decret per conéixer amb exactitud el model de jornada que planteja l’administració i els mecanismes per a adoptar la jornada continuada.

Consulta ací l’esborrany tractat en la mesa sectorial


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR