Calendari escolar

La conselleria es compromet a regular la jornada contínua en el desplegament del decret

Ho farà mitjançant una ordre durant el mes de novembre

dimecres 31 octubre 2012 17:14 h

La mesa sectorial sobre el nou decret de calendari i jornada escolar d’aquest matí s’ha reconvertit en mesa tècnica, ja que la norma prevista per a negociar era una ordre i, finalment, s’ha transformat en un decret. Així ho ha explicat Jorge Cabo, director general de Centres, i ha argumentat que el que es regula és norma bàsica i ha de tindre rang de decret i no d’ordre. La mesa sectorial per a tancar el document se celebrarà, previsiblement, la setmana que ve.

STEPV ha defensat que el decret done cabuda a la regulació de la jornada continuada i que els consells escolars puguen triar

El decret de calendari i jornada no especifica intencionadament els models de jornada que podran tindre els centres docents perquè, segons l’administració, obligaria a definir els models i a fixar els horaris d’ambdós models (partida i continuada) i podria limitar molt la flexibilitat de la seua posterior aplicació en els centres. I un decret costa molt més de modificar que una ordre, pels tràmits que comporta d’acord amb el rang normatiu.
Així i tot, STEPV ha plantejat que s’especifiquen, en l’article 11, els models de jornada i, en tot cas, que s’hi incloga la possibilitat que es puguen adaptar segons les necessitats dels centres educatius. D’aquesta manera els models de jornada quedarien fixats de manera general en una normativa de rang superior i la seua aplicació no dependria d’una ordre i del criteri del gestor de torn de la Conselleria d’Educació. El sindicat també ha plantejat que s’incloga en el decret que el consell escolar del centre ha de tindre la possibilitat de triar el model de jornada i no només l’administració educativa, com es recull en l’esborrany del decret.
En aquest punt, el director general ha mostrat l’esborrany de l’ordre que estan preparant en què consta específicament la regulació de la jornada continuada. Aquesta ordre es negociarà al llarg del mes de novembre.
Alguns punts conflictius del decret han sigut l’article 7 (dies no lectius de complement curricular), i la disposició addicional segona (incidència en les dotacions de despesa).
L’article 7 estableix que en determinats dies no lectius es podran realitzar activitats per potenciar l’èxit escolar. Això deixa la porta oberta a convertir el mes de juliol en mes lectiu, en la pràctica. No s’especifica que siguen voluntaris ni per a l’alumnat, ni per al professorat ni per als centres, per la qual cosa el sindicat ha plantejat l’eliminació d’aquest article.
Quant a la disposició addicional segona, que impedeix explícitament l’increment de recursos econòmics o de personal, el Sindicat ha exigit que se suprimira, ja que pot limitar o dificultar l’adopció de la jornada contínua per part dels centres per al desenvolupament d’activitats extracurriculars a la vesprada.
En definitiva, STEPV ha defensat que el decret done cabuda a la regulació de la jornada continuada i que els consells escolars puguen triar entre la jornada partida actual i la contínua, sempre d’acord amb el que la comunitat escolar –mestres, pares i mares, alumnat i administració local- consensue i amb la dotació pressupostària i de personal necessària. En aquest sentit, el sindicat considera que la possibilitat d’implantar la jornada contínua en un centre no s’ha de fer suprimint serveis actualment implantats en alguns centres (com els menjadors o altres activitats extracurriculars) sinó estenent-los a altres centres o introduint noves activitats complementàries.

Per fer memòria:


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR