Meses de negociació

La Conselleria continuarà retallant unitats públiques en infantil i primària

Les ràtios per determinar unitats el curs que ve seran les mateixes que el curs passat, amb un màxim de 30 alumnes per aula

dijous 30 octubre 2014 07:19 h

La Mesa Sectorial ha tractat les instruccions per elaborar l’arranjament escolar, és a dir, els criteris que determinaran quantes unitats tindrà cada centre el curs que ve. La Conselleria d’Educació s’ha entestat en aplicar l’augment de ràtio derivat del RD-L 14/2012 (les retallades de Wert, que també inclouen l’augment d’horari lectiu en secundària i les substitucions als 10 dies lectius sense docent), normativa de retallades que l’administració valenciana ha obeït cegament. Val a dir que altres administracions del mateix color polític no han aplicat aquestes retallades.

STEPV defensarà les vostres al·legacions i convocarà les accions i mobilitzacions necessàries per frenar noves retallades

A més, a aquesta retallada hem d’afegir la pèrdua de llocs de treball que va representar l’ordre de plantilles d’infantil i primària. Cal recordar que se suprimia, com a mínim, un lloc de treball de l’especialitat de primària en pràcticament la totalitat dels centres, i en alguns aquesta retallada era de dos llocs de treball de primària.
Aquesta pèrdua d’un generalista de primària ha suposat que en la gran majoria dels centres hi haja especialistes que han de fer-se càrrec d’una tutoria i, per tant, no puguen atendre totes les hores de la seua especialitat. El sindicat encara està esperant que la Conselleria faça públics quins són els motius pedagògics i organitzatius que fonamenten la seua decisió.
STEPV ha exigit a la Conselleria que l’arranjament del curs que ve no s’elabore ni amb l’augment de ràtio ni amb la retallada de plantilles. Les xifres són clares: en el present curs l’arranjament ha suposat la supressió de 152 unitats d’infantil i 69 de primària i la supressió de 136 llocs de treball. Amb aquesta administració, que continua retallant sobre retallada, les xifres del curs que ve també seran molt negatives.
Com en cursos anteriors el Sindicat defensarà les al·legacions que ens feu arribar els centres, una vegada publicat l’arranjament provisional, i convocarà, si cal, les accions i mobilitzacions necessàries per frenar noves retallades en aquesta etapa educativa.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR