Meses de negociació

La Conselleria confirma que les oposicions començaran en maig

Així ho ha informat la Directora General de Personal en la Mesa Sectorial d’aquest matí.

dijous 05 novembre 2020 13:29 h

En la Mesa Sectorial d’aquest matí la Conselleria ha donat la resposta definitiva sobre la proposta de celebrar les oposicions de secundària i resta de cossos i d’avançar-les al mes de maig. Efectivament, la Directora General de Personal ha informat que la decisió és començar les oposicions en el mes de maig, després de la finalització de l’estat d’alarma. També ha informat que, en cas que alguna persona aspirant done positiu per COVID o estiga en quarantena, s’arbitrarà un procediment perquè puga realitzar les proves igualment en un termini determinat, que done temps per tancar el procediment abans de les adjudicacions de juliol.

STEPV ja ha iniciat una campanya en les xarxes socials de rebuig a la convocatòria d’oposicions i convocarà noves assemblees

STEPV ha tornat a manifestar el seu rebuig absolut a la realització de les oposicions aquest curs tan complicat, on el professorat està cansat i estressat com per preparar-se unes oposicions (en el cas del professorat interí) o atendre les persones aspirants (en el cas dels tribunals).
El Sindicat ha exigit també la creació d’un departament amb el personal necessari per a la gestió de les borses de treball, ja que ara mateix pràcticament l’única manera d’entrar a les borses de treball d’educació és presentar-se a les oposicions, ja que fa dos anys que la Conselleria no obri borses de treball per manca de personal.
Recordem, a més, que estem pendent de la modificació legislativa prevista en el Congrés dels Diputats, atenent una moció del Senat que insta a adequar la legislació per tal de solucionar la situació d’abús de la temporalitat i el frau de llei del personal interí.
Per totes aquestes qüestions, STEPV considera que no és el moment ara de convocar aquestes oposicions i ha demanat a la Conselleria que tot l’esforç que s’ha de realitzar per organitzar les oposicions (que en aquesta situació de pandèmia serà encara més gran) es dedique a l’obertura de les borses de treball el més prompte possible perquè la gent que vol entrar al sistema ho puga fer.
El Sindicat ja ha iniciat una campanya en les xarxes socials de rebuig a la convocatòria d’oposicions i convocarà noves assemblees per acordar quines accions caldrà implementar a partir d’ara, quan ja s’ha confirmat la convocatòria i avançament de les oposicions.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR