Meses de negociació

La Conselleria proposa ara començar les oposicions el 15 de maig

La proposta no està encara tancada i pròximament informaran de la decisió definitiva. STEPV ha ratificat la seua posició sobre no convocar les oposicions aquest curs

dijous 29 octubre 2020 13:32 h

Aquest matí s’ha tractat en Mesa Sectorial, entre altres temes, la proposta d’avançament de l’inici de les oposicions de secundària i resta de cossos. La Conselleria va proposar oralment la setmana passada començar les proves a finals del mes de març de 2021 i aquest matí s’ha dut la negociació.

STEPV convocarà assemblees la setmana que ve per acordar les accions que es consideren necessàries

STEPV ja va avançar la setmana passada que aquest curs no era el moment de convocar les oposicions i aquest matí s’ha ratificat en aquesta postura, després de les assemblees celebrades ahir, on majoritàriament es van manifestar d’acord en aquest posicionament.
Les condicions actuals no són les més idònies per a convocar aquest curs les oposicions. D’una banda, la situació del personal interí està reconeguda pel tribunal europeu com a frau de llei i, a més, determina que l’actual model d’oposicions no són la manera de solucionar el problema. D’altra banda hi ha moviments polítics en el Senat i en el Congrés dels Diputats per buscar solucions a la problemàtica. I, finalment, estem en una situació de pandèmia que està provocant un sobreesforç del professorat per dur endavant aquest curs tan complicat i no té temps de preparar-se les oposicions (en el cas del professorat interí) ni de desenvolupar el treball exigit els qui siguen membres dels tribunals (funcionariat de carrera), a més d’agrupar milers de persones en centres tancats per a dur a terme les proves en aquest context de pandèmia no és gens recomanable, si és que finalment l’evolució de la pandèmia ho permet. A més, no se sap què passarà amb les persones que puguen donar positiu o estar en quarantena en l’inici de les oposicions o durant la celebració d’aquestes, ja que la Conselleria no ha contestat encara aquesta qüestió.
Per això, STEPV ha demanat a la Conselleria que inste al govern de l’estat a modificar la normativa d’ingrés a la funció pública docent perquè aplique un sistema extraordinari per concurs de mèrits, previst en l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic. Aquest sistema extraordinari hauria d’anar d’un sistema d’accés diferenciat perquè les places que ocupa el professorat interí s’oferten per al professorat interí i les de nova creació o les jubilacions a les persones que volen accedir al sistema educatiu.
Només UGT ha demanat també que no es convoquen les oposicions fins que no s’aclarisca la situació del professorat interí i la resta de sindicats han defensat que es convoquen les oposicions en 2021, preferiblement a juny.
Després de les intervencions dels sindicats, la Directora General de Personal ha proposat una altra data, que seria la del 15 de maig, mantenint l’argumentació que va exposar la setmana passada: que els tribunals tindran més temps per atendre les persones que opositen i que hi haurà més temps per reaccionar si es complica la situació generada per la COVID-19.
També ha dit que la proposta no és definitiva i que, una vegada escoltada l’opinió dels sindicats, la Conselleria decidirà pròximament finalment quina és l’opció final i ens informarà.
STEPV no acaba d’entendre com la Conselleria no és sensible a la situació actual del professorat, d’estrés i sobrecàrrega de feina, tant l’interí com el funcionari de carrera, i manté la proposta de sobrecarregar-lo encara més amb la convocatòria d’unes oposicions massives que afecta el professorat de Secundària, FP, EOI i Ensenyaments Artístics. Aquest fet afecta greument la salut del professorat, tant física com psicològica com emocional. De cap manera és el moment de convocar un procediment tan exigent i costós de dur a terme enmig d’aquesta situació.
Es per això, que el Sindicat convocarà assemblees la setmana que ve per acordar les accions que es consideren necessàries si es manté la proposta de la Conselleria.

 


Comentaris

Alejandro Vazquez Felipe

29 octubre 2020 / 17:12 h

Buenas tardes compañer@s,
En la asamblea dónde participé no era patente esa mayoría de la que habla el sindicato, de personas contrarias a realizar la oposición.
Hay que presionar para ese concurso de méritos extraordinario antes de que se produzca la oposición, en el que se oferten las plazas estructurales. Eso sí, para no crear escisión en el colectivo, ese concurso debe ser sin restricciones como las que proponen algunos, que piden fijeza para los mayores de 55, o los que hayan encadenado ni dos ni tres años consecutivos trabajando, ni mucho menos que sean los últimos y en la misma plaza. Es algo tan sencillo como los méritos ya reconocidos de manera general en un concurso de cualquier proceso selectivo: académicos, formación y experiencia laboral acumulada.
Saludos cordiales.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR