Meses de negociació

Informacions i novetats comissions de serveis 2014

A petició del STEPV, la Conselleria inclourà en el programa d’enguany les peticions passades

STEPV

dijous 27 març 2014 13:22 h

El 26 de març ha tingut lloc la mesa sectorial en la qual s’han tractat els esborranys de les convocatòries de comissions de serveis per al curs 2014-15. Els textos d’aquestes convocatòries tenen molt poques diferències respecte convocatòries anteriors, encara que s’han millorat la redacció en alguns punts i el text és més clar.

Al text, s’han afegit dos aspectes que no estaven en anteriors convocatòries

Una important novetat respecte de la convocatòria del curs passat no està, però, en el text pròpiament dit, sinó en les peticions telemàtiques. A petició del STEPV, la Conselleria inclourà en el programa d’enguany les peticions passades. Això vol dir que cada persona tindrà gravada com a esborrany la sol·licitud final de les peticions telemàtiques que va realitzar el curs passat. D’aquesta manera, se simplifica el tràmit per al professorat, ja que podrà utilitzar automàticament les peticions anteriors i tornar-les entregar-les tal i com estan (si no han canviat en res les seues preferències), o podrà modificar-les fàcilment sense haver de tornar-ho a introduir tot. Si les nostres preferències no tenen res o tenen molt poc a veure amb les del curs passat, no tenim per què utilitzar l’esborrany del curs passat i podrem, com sempre, fer una petició des de zero. STEPV continuarà demanant que siga possible rescatar també aquest esborrany en altres procediments, com ara el concurs de trasllats i les adjudicacions de juliol.

Al text, s’han afegit dos aspectes que no estaven en anteriors convocatòries:

1) la inclusió dins dels supòsits per concedir la comissió del fet de ser família d’acollida de menor tutelat/da

2) una disposició que indica que obtindre una comissió de serveis implica interrompre els serveis efectius prestats al centre de destinació. Això posa en negre sobre blanc la intenció futura que té l’administració valenciana actual de continuar penalitzant a les persones que estiguen en comissió de serveis de cara al concurs de trasllats. I aquesta interrupció de serveis prestats no només afecta de cara al concurs de trasllats (en l’apartat 1.1.3.b exclusivament), sinó també a l’hora de demanar permutes, ja que entre els requisits està haver complert dos anys de serveis efectius en la plaça definitiva.

Respecte a aquest punt, STEPV ja va manifestar-ne l’oposició, en considerar que s’introdueix un aspecte negatiu retroactivament, ja que es tenen en compte comissions de serveis passades. A més, el professorat que ha hagut de demanar una comissió per violència de gènere, assetjament laboral, o per malaltia greu, o per motius familiars excepcionals, etc., no té per què estar en inferioritat de condicions respecte de qui té la sort de no necessitar-la.

Açò ens porta a haver de parlar sobre el número reduïdíssim de vacants que han eixit al concurs de trasllats, ja que aquest és realment l’origen del problema i hauria de ser-ne també la solució. Les comissions de servei demostren que sí que hi ha llocs vacants disponibles per al funcionariat de carrera, ja que cada any se’n concedeixen centenars. STEPV exigeix que totes les vacants disponibles es bolquen al concurs de trasllats, ja que així evitaríem problemes als centres, al professorat i a la pròpia administració (que ha de resoldre les comissions de servei en poc de temps). Que el professorat tinga un destí que el permeta conciliar la vida familiar i laboral i que s’adeque a les seues condicions de salut beneficia a tot el sistema, començant per l’estabilitat de les plantilles que permeten el manteniment dels projectes i equips educatius dels centres. La solució més definitiva a aquesta problemàtica i a l’allau de persones que necessiten comissió de serveis és deixar de retallar per poder establir més vacants de catàleg en tots els nivells i que aquestes vacants estiguen dins del concurs de trasllats.

La denúncia de l’acord de plantilles de primària (amb la retallada de més de 600 llocs estables) i l’augment de la ràtio i de l’horari lectiu del professorat fan que el número de places de catàleg ni cobrisquen totes les necessitats dels centres ni garantisquen el dret del professorat a obtindre un destí que s’ajusten a les seues circumstàncies.

Més vacants al concurs de trasllats evitarien també el greu perjudici que tenen centenars de docents en expectativa de destí, que no poden accedir ni a una definitiva ni a una comissió de serveis.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR