Jornada Escolar

Informació sobre la sentència contra la jornada continuada

El Sindicat no veu motiu de suspensió de la disposició transitòria de l’ordre de jornada contínua ja que era excepcional per al curs 2016/17

Votació de la jornada escolar en un centre

dimecres 06 març 2019 19:20 h

STEPV s’ha posat en contacte aquest matí amb la Conselleria per saber quines mesures pensaven aplicar sobre la sentència que s’acaba de conèixer i que invalida la disposició transitòria de l’ordre sobre jornada contínua de 2016 per la qual es permetia als centres sol•licitar l’autorització d’un pla específic per a l’organització de la jornada escolar del curs 2016/2017, al marge del procediment ordinari descrit en la pròpia ordre. Es tracta d’una disposició transitòria precisament perquè només estava autoritzada per al curs 2016/17 ja que no donava temps d’implementar tot el procediment ordinari.

STEPV llança un missatge de tranquil·litat als centres afectats

Sota aquesta disposició transitòria més de 300 centres van poder adaptar la jornada continuada, que encara mantenen. La suspensió d’aquesta disposició pot generar dubtes sobre la continuïtat o no el pròxim curs del model de jornada adoptat.
Per això el Sindicat s’ha personat en la Conselleria per conèixer les intencions de l’administració. De moment, hi ha moltes possibilitats que es presente un recurs al suprem i, mentrestant, aplicar la pròrroga que estableix el decret de reglament orgànic i funcional (ROF) d’infantil i primària quan es publique de manera que aquests centres podran continuar amb el model de jornada actual.
També es negociarà una nova normativa de sol•licitud de la jornada escolar, ja que la jornada contínua ha deixat de ser un model extraordinari, sinó que ja està equiparat amb el model de jornada partida, que fins ara era la jornada ordinària de tot centre educatiu. Caldria accelerar al màxim la negociació i publicació d’aquesta normativa per tal de simplificar el procediment d’adopció de la jornada i eliminar qualsevol dubte en els centres acollits a la disposició transitòria de l’ordre de 2016 sobre la seua situació per al curs que ve.
Així i tot, STEPV vol llançar un missatge de tranquil·litat als centres afectats perquè l’administració està treballant perquè tot continue com està ara, tal i com també considera el Sindicat que cal fer.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR