Retallades

Explicació de la nòmina de gener de 2013

Per què he cobrat menys al gener?

divendres 01 febrer 2013 17:28 h

En la nòmina del mes de gener de 2013, hi ha hagut una baixada salarial neta a causa de la regularització de l’IRPF.

Cal reclamar el descompte en cas d’hospitalització, accident laboral, risc durant l’embaràs i violència de gènere

Aquesta regularització és deguda al cobrament de nou de les pagues extraordinàries durant 2013. Com que ha augmentat la massa salarial també augmenten els impostos a pagar per part de les persones físiques. Les baixades salarials netes van en funció de les diferents variables que són d’aplicació en cada cas particular (com per exemple: si es té hipoteca, fills a càrrec, grau de discapacitat reconegut per Benestar Social, etc.).

Incapacitat temporal:

En la nòmina de gener de 2013, també hem observat entre l’afiliació que ha sofrit un accident laboral o una malaltia que està exempta de descompte que se’ls han llevat de forma indeguda quantitats –en alguns casos exagerades, que arriben fins a 1.200 euros– que, en cap cas, s’haurien d’haver descomptat.

L’ordre que té el servei de nòmines és descomptar (siga el motiu que siga) i després que reclamen els interessats. Des d’STEPV denunciem aquesta injustícia i instem a totes les persones afectades que realitzen la reclamació de la forma següent:

1.- Cal adreçar-se al departament de nòmines de la Direcció Territorial d’Educació corresponent mitjançant instància general en què s’expose que el descompte indegut de diners i en què es demane el reemborsament de la quantitat corresponent.

2.- Adjuntar-hi fotocòpia de la nòmina en la qual s’ha aplicat el descompte.

3.- Afegir-hi documentació que servisca per a justificar la sol·licitud: informe hospitalari (intervencions quirúrgiques) i informes mèdics en cas d’accident laboral, risc durant l’embaràs i violència de gènere.

Etiquetat com a

reclamacions nòmina

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR