Universitats públiques

Expectatives davant la convocatòria del Fòrum de Diàleg d’Universitat

Massa temps ja sense conveni col·lectiu, sense millores retributives, sense finançament adequat

divendres 08 gener 2021 17:30 h

Després de més de dos anys, per fi la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha convocat el Fòrum de Diàleg d’Universitat per al dilluns 11 de gener . Com ja ha advertit el Sindicat en diverses ocasions, aquest fòrum, plantejat per la Conselleria com un peculiar espai de debat, “no és l’àmbit que pertoca per a negociar les condicions laborals, una funció que correspon en exclusiva a la Mesa Sectorial d’universitats”.

La convocatòria pretén abordar temes com ara el Conveni Col·lectiu d’Universitat, les retribucions addicionals del personal universitari docent i investigador i l’avantprojecte de llei del personal universitari docent i investigador.


STEPV exigeix deixar de ser l’únic territori de l’estat sense conveni col·lectiu per a les treballadores i els treballadors de la institució universitària. En febrer de 2020 la consellera ens va informar de la impossibilitat legal d’aplicar el Conveni per la limitació de l’augment de massa salarial del 0,3% existent en els Pressupostos Generals de l’Estat, però es va comprometre a demanar als ministeris d’Universitat i d’Hisenda una excepció per poder aplicar allò acordat al nostre territori. Confiem que la Consellera ens anuncie que ja ho pot aplicar, o bé que ha implementat algun plan B o C, com li hem demanat en repetides ocasions, encara que ella s’hi havia excusat darrerament en el nou Estatut del PDI, que ara ja sabem fallit. Esperem, doncs, que dilluns ens comunique com pensa fer realitat el Conveni col·lectiu de les universitats públiques valencianes, la gran promesa electoral del Botànic en relació a la universitat.


D’altra banda, des del Sindicat demanem que s’equiparen les retribucions de totes les universitats públiques valencianes a l’alça i també una millora d’aquestes. Cal un nou decret de retribucions del Personal Docent i Investigador de les universitats valencianes, perquè el Decret 174/2002 és insostenible.


Pel que fa al finançament, exigim un finançament adequat per a les universitats per tal de poder afrontar les despeses necessàries, especialment les de personal. No podem acceptar la decisió de l a Conselleria de no augmentar la quantitat dedicada al finançament de les universitats públiques valencianes, i menys encara el plantejament de redistribució, que només farà que empitjorar el finançament d’unes universitats per a millorar el d’unes altres. A més, volem denunciar que l’anunci a la premsa sobre l’avanç de més de 60 milions del deute històric amb les universitats és un engany, ja que justament és això “un deute” i, per tant, no s’avança res sinó que es retorna.


També cal que la Conselleria tinga un pla de contingència, no només per qüestions sanitàries sinó també per motius metereològics, així com que cada universitat en tinga. Finalment, de s d’STEPV tornem a manifestar la nostra preocupació per la manca d’una política d’universitat del Govern de la Generalitat.

Etiquetat com a

universitats

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR