Meses de negociació

Es negocien les instruccions d’inici de curs dels centres de secundària

Aquest matí, en acabar la reunió del fòrum educatiu, ha esdevingut la mesa sectorial per negociar les instruccions d’inici de curs dels centres de secundària. Aquestes instruccions seran la ferramenta principal per organitzar el curs 21/22 i és per això que el sindicat ha demanat a la Conselleria que la mesa sectorial siga un espai de negociació real, i es dedique el temps necessari que mereix un document tan important com el que es negociava.

dimarts 13 juliol 2021 20:35 h

En el mateix sentit, ha lamentat el ritme de negociació de la conselleria, deixant la feina “per l’últim moment” i creant un calendari de negociació ben estret. Cal destacar que dimecres es negocien diferents documents dels ensenyaments de règim especial i el dijous les instruccions d’inici de curs de les EOI. És per això que la Conselleria ha facilitat la continuació de la mesa per la vesprada per així poder donar resposta a les preguntes i aclariments plantejats tant en la negociació de les instruccions dels centres d’infantil i primària, com a les plantejades per l‘etapa de secundària.

El Sindicat ha proposat la simplificació de la documentació per evitar l’ofegament de burocràcia en els centres

El sindicat ha començat la seua intervenció  agraint el professorat i la resta de comunitat educativa l’esforç desenvolupat durant el curs 20/21 i valorant el pacte per la reducció horària que va signar el sindicat. En aquest sentit ha manifestat que acords com aquest són el camí de ruta que ha de prendre la conselleria per aconseguir que l’educació publica valenciana se’n surta vertaderament reforçada de la pandèmia i ha demanat una revisió urgent de les ràtios per poder fer front als reptes del curs vinent. Igualment ha recordat que queden pendents les negociacions de l’ordre de plantilles, dels permisos i llicències i d’altres temes importants com la reducció horària pels majors de 55 anys, la millora de les dotacions horaris per les coordinacions, els equips directius i les persones delegades de salut laboral.
Sobre el document objecte de negociació el sindicat ha manifestat que havia d’haver-se negociat abans, tal com veníem demanant des de fa mesos. És fonamental tindre les instruccions publicades amb prou de temps perquè els centres puguen recollir i aplicar els canvis en el funcionament dels centres. Com ha pogut saber el sindicat molts centres educatius ja s’han organitzat d’acord amb documents anteriors i ara hauran de reorganitzar-se per recollir les novetats. També ha manifestat la seua preocupació per la càrrega burocràtica que cal desenvolupar des dels centres educatius i ha proposat la simplificació d’alguns procediments com la revisió dels projectes del PEC o la modificació del PLC i més flexibilitat en el termini de presentació del projecte de gestió. També el STEPV s’ha mostrat preocupat per l’adaptació que caldrà fer dels aspectes relacionats amb l’avaluació una vegada es publique el Reial Decret i aquells en relació a l’organització curricular per àmbits, organització sobre la qual el sindicat ja va criticar que fora imposada. Una altra petició ha estat que tot el personal amb destinació al centre puga participar de les desiderates i la regulació d’un protocol als centres educatius per sol·licitar còpia de les ferramentes d’avaluació als centres.
STEPV ha preguntat sobre algunes qüestions que van quedar sense respondre en la mesa de la setmana passada sobre les instruccions d’infantil i primària com ara l’adaptació a les 23h lectives i l’horari del personal d’orientació educativa. A la primera qüestió conselleria ha explicat que l’atenció educativa està garantida tot i la reducció horària perquè molt del professorat extraordinari de la dotació COVID del curs passat s’ha mantingut encara que no es donen desdoblaments de grups. D’altra banda també ha confirmat que han eliminat la referència a les 23h lectives del professorat d’orientació i han establit una redacció més similar a la que té aquest professorat en l’etapa de secundària. El sindicat vetllara perquè l’horari del personal d’orientació s’elabore sobre 18 hores lectives tal com li correspon per ser professorat de secundària.
Al torn obert STEPV ha aprofitat per a demanar un calendari provisional dels diferents procediments d’adjudicació al mes de juliol i la previsió de la convocatòria de la comissió de seguiment de l’acord d’interins. La conselleria s’ha compromès a traslladar les preguntes als departaments corresponents i a respondre tan prompte com siga possible. També ha exigit a conselleria complir amb la normativa i permetre el gaudi del permís de maternitat/paternitat de manera ininterrompuda, encara que n’hi haja dos contractes diferents, ja que seguretat social ho permet i és una qüestió de l’empresa. Finalment ha demanat la possibilitat que conselleria òbriga un termini extraordinari per poder afinar les peticions de les comissions de servei, una volta publicades les vacants per a supressions.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR